Türkiye aşısızlara PCR test zorunluluğunu kaldırdı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye aşısızlara PCR test zorunluluğunu kaldırdı

Türkiye aşısız kişilere PCR test zorunluluğunu kaldıran Avrupa’daki ilk ülke oldu. Artık Türkiye’de aşısız kişiler PCR testi olmadan her türlü faaliyete katılabilecek. Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşlarında da PCR uygulamasına son verildiği duyuruldu.

81 il valiliğine gönderilen genelge, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun tavsiyesi çerçevesinde oluşturuldu.

Alınan karar şu şekilde:

“Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ve son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden, uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatlerden önce, konser, sinema ve tiyatro gibi etkinliklere katılmadan önce, Milli Eğitim Bakanlığı okullarında görev yapan personele (öğretmen, servis şoförü, temizlik personeli vb.), tüm kamu ve özel iş yerlerinde çalışanlara, kamu ve özel kurumlar tarafından düzenlenen öğrenci kamplarına katılacak kişilere, PCR testi ile tarama yapılmasına gerek olmadığının değerlendirildiği bildirilmiştir”

Okullarda tets zorunluluğu kalktı

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelin haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması, koronavirüs aşısı yaptırmamış veya hastalığı geçirmemiş kişilerin toplu ulaşım araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerde negatif sonuçlu PCR testi belgesi ibraz etmesi gerekiyordu.

Son genelge ile bakanlık tarafından yayımlanan genelgelerin tüm hükümlerinin uygulamadan kaldırılmasına karar verildiği ifade edildi.

THY iç hatlarda PCR kararı iptal

Türk Hava Yolları’nın iç hat uçuşlarında da PCR uygulamasına son verildi. Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşım yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Yetkili makamlarımızın aldığı karar doğrultusunda tüm yolcularımızdan İÇ HAT uçuşlarında PCR TEST zorunluluğu kaldırılmıştır” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Yunanistan’da ise 60 yaş üstü aşısız yurttaşlara aylık 100 evro ceza uygulaması 17 Ocak Pazartesi günü yürürlüğe giriyor.

Home » Türkiye aşısızlara PCR test zorunluluğunu kaldırdı

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Kapadokya'da Balona Binecek

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Mayıs ayının ilk haftasında önemli bir ziyaret için Türkiye’ye gidiyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis: Türkiye’yle çatışmaktan korkmuyoruz, asıl sorun ‘Mavi Vatan’

Worth reading...