Miçotakis mecbur kaldı ikinci kez asgari ücreti arttırdı: Yine yetersiz - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Miçotakis mecbur kaldı ikinci kez asgari ücreti arttırdı: Yine yetersiz

Yunanistan Başbakanı ve ND Partisi Lideri Kiryakos Miçotakis

Enflasyon ve gelen zamlar karşısında artan tepkiler nedeniyle oy kaybeden Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis bir kez daha asgari ücrete artış kararı alırken yapılan artış hala yetersiz kalıyor.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, ülkede enflasyonun yüzde 5’i aşması üzerine, ocak ayı başında yükseltilen asgari ücrete mayıs ayında ikinci kez zam yapılacağını açıkladı.

Yunanistan’da asgari ücretin 2010 yılındakinden daha az olduğu belirtilirken, bunun Eurozone içerisinde tek örnek olduğunu vurgulanıyor. Mayıs ayında yapılacak asgari ücret artışının erken seçim yatırımı olarak kullanacağı iddia ediliyor.

Yunanistan’da yüzde 2’lik artışla bu yıl 1 Ocak’ta yürürlüğe giren net asgari ücret 663 euroya yükseltilmişti. Enflasyonun yüzde 5.1 çıkması sonrası hükümet asgari ücreti 2022 yılı içinde ikinci kez yükseltme kararı aldı.

İkinci asgari ücret zammının 1 Mayıs’ta yürürlüğe gireceğini açıklayan Miçotakis, ANT1 televizyonuna verdiği röportajda, “İkinci kez yapılacak artış ilkine göre çok daha yüksek olacak” dedi.

Miçotakis, enflasyonun 2022 yılının ilk aylarında daha yüksek gelmesini beklediklerini söyledi.

Yunanistan İstatistik Kurumu ELSTAT’ın Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine göre Aralık 2021’de tüketici fiyatları, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,1 artış gösterdi. En yüksek fiyat artışı ise yüzde 135,7 ile doğal gazda gözlendi.

Elektrik fiyatı yüzde 45, ısınmada kullanılan mazotun fiyatı ise yüzde 34,1 arttı. Yakıttaki yüzde 21,7’lik artışı, uçak biletlerindeki yüzde 19,6’lik artış takip etti.

Yunanista’da keçi ve kuzu eti fiyatları yüzde 19,7 oranında artarken, mutfakların temel unsurlarından olan zeytinyağının fiyatı yüzde 17 oranında zam görmüş durumda.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Biden: ABD Ve Yunanistan Arasındaki İttifak Her Zamankinden Daha Güçlü

ABD Başkanı Joe Biden, Yunanistan Bağımsızlık Günü dolayısıyla yayımladığı bir mesajda, ABD ve Yunanistan arasındaki ittifakın her zamankinden daha güçlü olduğunu belirtti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da İlaç Kıtlığı: EOF, 233 İlaçta Eksiklik Bildirdi

Yunanistan Ulusal İlaç Örgütü (EOF), sağlık sektörünü alarm durumuna geçiren bir açıklama yaparak, ülkede 233 ilacın kıtlığının yaşandığını duyurdu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Akaryakıt Fiyatlarında Yükseliş: Kurşunsuz Benzin 2 Evroya Yaklaşıyor

Yunanistan’da akaryakıt fiyatlarındaki artış trendi devam ediyor. Attika Petrol Perakendecileri – Akaryakıt Bayileri Birliği Başkanı’nın açıklamalarına göre, kurşunsuz benzinin litre fiyatının çok yakın bir zamanda 2 Evro’ya ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İkinci asgari ücret zammı 1 ay öne çekildi: Erken seçim mi geliyor?

Worth reading...