Pfizer ve AstraZeneca aşılarının 90 gün sonra Delta mutasyonuna karşı korumaları azalıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Pfizer ve AstraZeneca aşılarının 90 gün sonra Delta mutasyonuna karşı korumaları azalıyor

İngiltere’de yapılan bir araştırmada Pfizer BioNTech ve Moderna aşılarının Delta mutasyonuna karşı koruma oranının üç ay içinde azaldığını ortaya çıkardı.

İngiltere’de Oxford Üniversitesi’nden uzmanlar tarafından yapılan araştırma, yeni koronavirüsün Delta suşusunun ülkede baskın olan virüse dönüşümüyle birlikte kullanılan iki Kovid-19 aşısının sağladığı korumanın üç ay içinde azaldığını ortaya koydu.

Yapılan çalışmanın ortaya koyduğu bir başka veride ise iki doz Pfizer / BioNTech aşısı veya AstraZeneca aşısı aldıktan sonra koronaya yakalananların, Delta varyantı ile enfekte olmaları durumunda diğer varyasyonlardan daha fazla risk altında oldukları görüldü.

İngiltere genelinde alınan üç milyondan fazla numuneye dayanan çalışma, Delta enfeksiyonunu önlemede ikinci dozdan 90 gün sonra Pfizer / BioNTech aşısının etkinliğinin %75’e ve AstraZeneca aşısının etkinliğinin %61’e düştüğünü gösterdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...