Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu’ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.

BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen Comirnaty XBB.1.5 aşısı, COVID-19’un yeni varyantlarına yanıt vermek için yapılan üçüncü uyarlama. Aşı yetişkinler, çocuklar ve 6 aylıktan büyük bebekler için onaylanmış durumda.

Avrupa İlaç Ajansı ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’nin önceki tavsiyeleri doğrultusunda, aşılanması gereken 5 yaş ve üzeri çocuklar ve yetişkinler, COVID-19 aşısı geçmişlerine bakılmaksızın tek bir doz vurdurmalılar.

Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Stella Kiryakidis, “Yeni ortaya çıkan ve yayılan varyantları hedef alacak olan COVID için uyarlanmış aşının tam zamanında onaylanmasını memnuniyetle karşılıyorum. COVID-19, önümüzdeki sonbahar ve kış sezonunda mevsimsel grip ile birlikte dolaşımda olacak ve buna hazır olmamız gerekiyor. Bu potansiyel çifte tehdit, savunmasız insanları daha fazla risk altına sokacak ve hastaneler ile sağlık çalışanları üzerinde daha fazla baskı yaratacaktır. Aşı, her iki virüse karşı da en etkili aracımızdır ve bu nedenle başta en savunmasız kişiler olmak üzere aşı olma hakkına sahip herkesi bilimsel tavsiyelere uymaya ve mümkün olan en kısa sürede aşı olmaya teşvik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hangi böcekler ‘yeni gıdalar’ olarak onaylanıyor?

Avrupa Birliği, ‘ev cırcırı’ olarak da bilinen Acheta Domesticus’u Avrupa Birliği’ndeki tüketicilerin sofralarında bulunabilecek bir gıda olarak onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan zehirli hava nedeniyle mahkum oldu

Avrupa Adalet Divanı, Yunanistan’ı çevresel performansıyla ilgili bir konuda mahkum etti.
Devamını oku...