Yunanistan’da ilk ölü: Selanik’te iki doz vurdurmuş doktor koronadan öldü - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da ilk ölü: Selanik’te iki doz vurdurmuş doktor koronadan öldü

Koronavirüsle üç hafta mücadele eden Selanikli diş hekimi vefat etti. Doktor 70 yaşındaydı ve iki doz Pfizer aşısını da yaptırmıştı.

Selanik’te son üç haftadır koronavirüsle savaşan ve altta yatan hiçbir hastalığı olmayan ve iki doz aşısını da vurdurmuş olan diş doktoru yaşamını kaybetti.

Selanik’teki Papanikolau Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Başhekimi Nikos Kapravelos yaptığı açıklamada, Pfizer BioNTech aşısının iki dozunu da zamanında vurdurmuş  70 yaşındaki diş doktoru adamın, koronavirüse yakalandığını ve akabinde şiddetli zatürre nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ancak tüm çabalara rağmen kurtarılmadığını duyurdu. 

Aşı olanların da mutlaka çok dikkatli olması gerektiğini söyleyen Doktor Kapravelos, çift aşılı ve tüm önlemleri almış bir diş hekiminin Delta mutasyonuna karşı yenildiğini ve öldüğünü açıkladı.

Ölen doktorun akrabası olan gazeteci GK Facebook hesabından vefatı ve yaşananları şu yazıyla duyurdu:

“Ahileas, Kovid-19 ile savaşa dayanamadı. Her iki doz aşısını vurdurmuş olsa da ve başka ciddi sağlık sorunları bulunmasa da Selanik Papanikolau Hastanesi yoğun bakımında üç hafta süren mücadelesini biraz önce kaybetti. İlk ölüm – iki doz aşılanmış, hiçbir ciddi sağlık sorunu olmayan biriydi ve siz hala aşıyı mı düşünüyorsunuz? A.K., Diş Hekimi, 70 yaşında! iyi yolculuklar kuzenciğim.”

Selanik Papanikolau Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi Başhekimi Nikos Kapravelos ölümle sonuçlanan bu vakanın bir istisna olduğunu, ancak aynı zamanda aşıları tam olan kişilerin de mutlaka kişisel korunma önlemlerine uymaları gerektiğini söyledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...