İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere Kralı 3. Charles Kansere Yakalandı

İngiltere Kralı 3. Charles’ın, prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerde, kansere yakalandığı tespit edildi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İngiltere Kralı 3. Charles, kanserle mücadele ettiği bir dönemde olsa da kraliyet görevlerine olan bağlılığını ve iyimserliğini koruyor. Saray, Kral’ın resmi devlet görevlerine ara vermeden devam edeceğini ancak halka açık etkinliklerde yer almayacağını duyurdu. Tedavisi boyunca Kral’ın çalışmalarını sürdüreceğine ve hızla iyileşmeyi umduğuna dair saraydan yapılan açıklama, ülke genelinde destek mesajlarının akın etmesine neden oldu.

Kral Charles’ın kanser tespiti, ocak ayının sonlarında prostat büyümesi nedeniyle tedavi gördüğü sırada yapılan testlerle ortaya çıktı. Tedavi sürecinin ve Kral’ın sağlık durumunun özel detayları gizli tutulurken, kanser türü hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak saraydan yapılan açıklamaya göre, bu durum prostat kanseri değil.

İngiltere’nin yanı sıra İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’dan da Krala destek mesajları yağdı. Her dört bölgeden gelen başsağlığı ve iyileşme dilekleri, Kraliyet Ailesi’ne olan sevgi ve saygının bir göstergesi oldu. Başbakan Rishi Sunak ve diğer bölgesel liderler, sosyal medya aracılığıyla Kral Charles için iyi dileklerini paylaştılar.

Kral Charles, annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in vefatının ardından tahta geçti ve kral ilan edildi. Mayıs ayında düzenlenen taç giyme töreniyle resmi olarak taçlandırıldı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ile Londra Arasında Tarihi Eser Krizi: Başbakanların Görüşmesi İptal Edildi

Yunanistan ve Birleşik Krallık arasında, Osmanlı döneminde İngiltere’ye taşınan Elgin Mermerleri nedeniyle diplomatik kriz yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İngiltere'de kuş gribi nedeniyle tüm kümes hayvanlarını içeride tutma talimatı

İngiltere’de kuş gribi ile mücadele kapsamında tüm kümes hayvanları ve kafeslerdeki kuşların 7 Kasım’dan itibaren içeride tutulacağı açıklandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Tarihî sıcaklıklar: Gezegenin yüzde 99’undan daha sıcak

Bugün Britanya’da ilk kez cıvanın 40 dereceyi geçmesi ve 41 veya 42 derece ile rekor seviyeye ulaşması bekleniyor.
Devamını oku...