40 yaşındakilere aşılama Haziran’da başlayacak: Bakan ne dedi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

40 yaşındakilere aşılama Haziran’da başlayacak: Bakan ne dedi?

Yunanistan Sağlık Bakanı mevcut aşılama programa aksamadan devam ettiği taktirde 40 yaşındaki vatandaşları Haziran ayında aşılamaya başlayacaklarını umduğunu söyledi.

Yunan Sağlık Bakanı “Mayıs ayında pandemide önemli bir gerileme olmasını umuyoruz. Bu bağışıklığın aşı ile birleşimi ve aynı zamanda Profesör Çiodras’ın işaret ettiği diğer faktörler gibi, örneğin hava sıcaklıklarının artması ve önlemlerin uygulanmaya devam etmesi, mevcut durumun kademeli olarak iyileşmesine yol açacaktır ” açıklamasında bulundu.

Paskalya kutlamaları ile ilgili de konuşan Sağlık Bakanı: “Paskalya’da ne olacağı henüz uzmanlar heyeti tarafından tartışılmadı. Zamanı geldiğinde verileri inceleyecek ve ona göre öneride bulunacaktır. İlgili heyetin görev alanı

Hükümetin pandeminin yönetimi için muhalefetten aldığı eleştirilere ilişkin yorum da yapan Sağlık Bakanı, pandemiyle mücadele için ülkemizde gösterilen çabanın vatandaşlar tarafından tanındığını ve bunun uluslararası toplum tarafından da takdir edildiğini  belirterek “bütün bu çabalar kuru çığlıklar ve kısır muhalefet ile bastırılamaz ” cevabını verdi.

Sağlık Bakanı, her şeyin yapılması gerektiği gibi olup olmadığı sorusuna ise “hayatta sadece kesinlikle hiçbir şey yapmayanlar hata yapmaz. Ve geriye dönüp baktığımızda, elbette, daha iyi yapılabilecek şeyler bulacağız. Ama hala görünmez ortak düşmanla savaş ateşindeyiz” ifadelerini kullandı.

Son olarak Sağlık Bakanlığı’nda şimdiye kadarki yürüttüğü idare ve gelecekte Sağlık alanına tekrar hizmet etme görevi kabul edip etmeyeceği sorusuna Bakan Kikilyas şöyle cevap verdi: 

“Gelecek neyi getirir bilmiyoruz. Ama size şunu söyleyebilirim ki Sağlık sektörü çalışanları ile kurduğum sıkı diyalog  bana hayatım boyunca eşlik edecek. Hastaneye yatırılan her bir kişi için endişeleniyoruz, her taburcu olanı da kutluyoruz, her kaybımızın yasını tutuyoruz.”  

Sağlık Bakanı mevcut aşılama programa aksamadan devam ettiği takdirde 40 yaşındaki vatandaşları aşılamaya Haziran ayında başlamayı umduğunu dile getirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...