ND ve PASOK: Mevcut hükümet en kısa zamanda gitmeli - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

ND ve PASOK: Mevcut hükümet en kısa zamanda gitmeli

ND ve PASOK: Mevcut hükümet en kısa zamanda gitmeli

Anamuhalefet ND Partisi lideri Kiryakos Mitsotakis mevcut SYRIZA-ANEL hükümetini siyasî açıdan yalnızlaştırmak amacıyla siyasi liderlerle temaslarına PASOK lideri Fofi Gennimata ile başladı.

ND Partisi Genel Başkanı Kiryakos Mitsotakis 31 Mart Cuma günü öğle saatlerinde PASOK ve Demokratik İttifak lideri Fofi Gennimata ile bir araya gelirken, ikili “mevcut iktidarın en kısa zamanda gitmesi gerektiği” konusunda mutabık kaldı.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Yunan toplumu ve ekonomisinin karşı karşıya kaldığı sorunlar, Yunanistan’a yönelik kredi programının ikinci değerlendirmesinin tamamlanmasında hükümetin sorumluluğunda yaşanan gecikmelerin doğurduğu olumsuz etkiler, reel ekonomideki belirsizlik havası ve bunun vatandaşların yaşam düzeyine olumsuz yansıması gibi konular ele alındı.

Gerek ND gerekse de PASOK cephesindeki ortak kanının “sürdürülebilir bir çözüm ve ülkenin krizden çıkışı için mevcut başarısız iktidarın en kısa zamanda gitmesinin şart olduğu” yönünde olduğu kaydedildi.

Mitsotakis siyasi liderlerle temaslarında 4 Nisan’da POTAMİ lideri Stavros Theodorakis, 5 Nisan’da EK Partisi lideri Vasilis Leventis ile devam edecek. Mitsotakis’ın Yunanistan Komünist Partisi KKE Genel Sekreteri Dimitris Kutsumpas ile de bir görüşme ayarlamaya çalıştığı belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et