Stilyanidis: Türkiye ile gerginlik yaşanma tehlikesi mevcut - Azınlıkça
Ειδήσεις

Stilyanidis: Türkiye ile gerginlik yaşanma tehlikesi mevcut

Stilyanidis: Türkiye ile gerginlik yaşanma tehlikesi mevcut

Eski bakan ve sabık Rodop milletvekili Evripidis Stilyanidis Atina Haber Ajansına verdiği demeçte önemli konulara değindi.

Yunanistan programına yönelik ikinci değerlendirmenin tamamlanmasının ve borcun düzenlenmesinin yolunun açılmasının milli ihtiyaç olduğunu dile getiren Stilyanidis ulusal anlaşma taraftarı olduğunu beyan ederek “iki uç” ve “sağ parantez” teorilerine karşı çıkıyor. “

Siyaset camiasının başrolündekiler birbirlerine insafsızca ve bel altı saldırmaya devam ederse, bunun bedelini herkes ve özellikle de vatan çok pahalıya öder” ifadelerini kullanan eski bakan Stilyanidis “Avrupa Konfederasyonu hedefinin hâlâ yerine getirilebilir bir hedef olduğunu düşünüyorum. Ancak popülizm ile Avrupa elitliği ile aynı anda mücadele edecek bir yönetime ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

Milli meselelerle ilgili olarak özellikle de Türkiye’nin hamleleri karşısında endişesini gizlemeyen Stilyanidis, iki ülke arasında gerginlik yaşanması tehlikesinin mevcut olduğunu dile getirdi.

Batı Trakya hakkında ise “komşu ülkenin aşırıcı merkezleri orta vadede ‘Trakya’yı birlikte yönetme’ politikasını başarıya ulaştırma hedefiyle hareket ediyorlar” değerlendirmesini yaparken Rodop iliyle ilgili olarak “Rodop ilinde durum daha da trajik çünkü tepki gösterecek, hak talep edecek ve öneride bulunacak parlamenter sesler bulunmuyor” yorumunu yaptı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et