Çin aşısı yaptıranlar AB’ye girebilecek mi? - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çin aşısı yaptıranlar AB’ye girebilecek mi?

Yunanistan’ın önerisiyle Avrupa Birliği aşı pasaportu konusunu gündemine alırken Çin aşısı yaptıranların AB’ye girip giremeyeceği konusu merak uyandırıyor.

Bilindiği üzere AB’nin yürürlüğe almayı planladığı aşı pasaportu uygulamasında sadece AB’den onay almış aşılara vize verilmesi düşünülüyor. Türkiye’de kullanılan Çin yapımı aşının AB’den henüz onay almaması nedeniyle, AB aşı pasaportu uygulamasına giremeyeceği görülüyor. 

Çin menşeli aşı AB’ye HENÜZ müracaat yapmadı

Türkiye’de kullanılan Çin aşısını üreten firma henüz AB onayı için başvurmadı. Rusya ise kendi aşıları için AB onay kurumu olan EMA’ya başvurdu.

Hatırlanacağı üzere Almanya Şansölyesi Angela Merkel Aşı Pasaportu konusunda AB ülke liderleri arasında mutabakat olduğunu açıklamıştı.

Aşı pasaportunun yaz aylarına kadar hazır olması düşünülüyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...