İnternette en çok Çin haremini anlatan dizi arandı - Azınlıkça
Yaşam

İnternette en çok Çin haremini anlatan dizi arandı

cin haremi aa34 3

Çin’de bir dönem imparatorlukta yaşanan saray entrikaları, taht kavgaları ve haremin anlatıldığı yapımlar Uzakdoğu’yu kasıp kavuruyor.

Çin’in ‘Muhteşem Yüzyıl’ı olarak nitelenen dizisi, ‘Story of Yanxi Palace” (Yanşi Sarayı’nın Hikayesi), Google’da en çok aranan yapım oldu.

Yanşi Sarayı hikayesi, Çin’de tabuları yıkarken, 15 milyardan fazla kez izlenen dizi, 40 gün üst üste Çin’de en fazla izlenen online yapım oldu.

Her ne kadar Google Çin’de yasaklı olduğu için, bu ülkede yapılan aramalar istatistiklere yansımasa da, Yanşi Sarayı’nın hikayesi Singapur, Malezya, Brunei ve Hong Kong gibi Asya ülkelerini de kasıp kavuruyor.

Çin’in Netflix’i olarak bilinen iQiyi gibi dizi izleme platformunda da en çok izlenen dizi yine saray entrikaları ile dolu yapım oldu.

Dizi daha sonra yerel televizyon kanallarında ve Çin dışında 70’ten fazla televizyonda ve online platrformda gösterime girdi. 70 bölümlük dizi 1700’lü yıllarda hüküm süren Çin İmparatoru Qianlong’un sevgilileri arasındaki güç mücadelelerini konu alıyor. Mütevazı bir geçmişi olan, zeki bir kadın haremde yükselip, imparatorun aşkını ve saygısını kazanmayı başarıyor. Dizi, feminist bakış açısıyla alışılageldik Çin tabularını yıkıyor.

‘Çin haremi’ni anlatan dizi rekorlar kırıyor

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.