Yerel politikacı gibi davrandı Dedeağaç’ta 5380 evro çarptı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yerel politikacı gibi davrandı Dedeağaç’ta 5380 evro çarptı

Yunanistan’da son dönemde boy gösteren yeni tür bir dolandırıcı çetesi bu sefer de Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) şehrindeki bir esnafı hedef aldı.

Daha önce Gümülcine, İskeçe ve Trikala’da esnafları telefon arayan ve kendilerini yerel idareci (genelde belediye başkan yardımcısı) olarak tanıtan dolandırıcıların son hedefi Dedeağaç kentindeki bir esnaf oldu.

Seçilmiş bir yerel yönetici gibi davranan dolandırıcı, 600 evro değerinde ürün satın alma bahanesiyle işletme sahibiyle telefonla temasa geçti.

Esnafı kandıran ve 600 evro tutarında ürün alacağına ikna eden dolandırıcı, daha sonra tekrar aradığı esnafa banka hesabına 600 yerine yanlışlıkla 6.000 evro yatırdığını söyledi ve esnafa sahte bir para transferi belgesi internetten gönderdi. Paranın yatırıldığını sanan esnaf 5.380 evroyu dolandırıcıya ödedi. 

Dolandırıcıların geçmişte de benzer eylemler yaptığı biliniyor. Son dolandırıcılık vakasıyla ilgili Dedeağaç Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatırken, polis hazırlayacağı dolandırıcılık raporunu Dedeağaç Asliye Mahkemesi savcılığına sunacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Dışişleri Bakanı Gerapetritis'ten Çağrı: 'Türkiye İle Konuşmak Zorundayız. Her Zaman Silah Zoruyla Hareket Edemeyiz'

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, “Türkiye ile konuşmak zorundayız. Her zaman silah zoruyla hareket edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç'ta Trajik İş Kazası: Merdivenden Düşerek Yaşamını Yitirdi

Dedeağaç’ta yürekleri sızlatan bir iş kazası meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir catering işletmesinde çalışan 54 yaşındaki adam, Çarşamba günü öğleden sonra gerçekleşen talihsiz olay sonucu hayatını kaybetti.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Çocuk Cerrahisi Kliniği Yenilendi

Latsis Vakfı ve SYN-ENOSIS işbirliğiyle sağlanan bağışlar sayesinde, Dedeağaç Üniversite Genel Hastanesi’nde yer alan Çocuk Cerrahisi Kliniği, modern yeniliklerle donatılarak tekrar hizmete girdi.
Devamını oku...