Gümülcineli fırıncıyı dolandırdılar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcineli fırıncıyı dolandırdılar

Yunanistan’da son dönemde özellikle Trikala ve İskeçe (Xanthi) şehrinde boy gösteren yeni tür bir dolandırıcı çetesi, son olarak Batı Trakya’nın Gümülcine (Komotini) şehrindeki bir fırıncıyı hedef aldı.

Daha önce İskeçe ve Trikala’da fırıncıları arayan ve kendilerini yerel idareci (genelde belediye başkan yardımcısı) olarak tanıtan dolandırıcıların, koronavirüs nedeniyle zor durumda olan maddi olarak hassas vatandaşlara ekmek dağıtacaklarını belirtip fiyat istedikleri ifade edildi.

Fiyatı alıp siparişi veren dolandırıcıların, fırıncılardan banka hesaplarını istediği, sonra da kendilerine sahte ödeme faturası gönderdikleri, bu faturalarda ödenecek fiyatın sonuna bir 0 ekledikleri (örneğin 900 evro yerine 9 bin) bildiriliyor.

Ardından tekrar işletmeyi arayıp, panik halinde, bir yanlış olduğunu ve aradaki farkı kendilerine iade etmelerini isteyen dolandırıcıların, bu yöntemle Trikala bölgesinde 11 fırıncıdan 1.500 ila 7 bin 500 evro arasında para çarptığı açıklanmıştı.

Son olarak bugün (23 Aralık Çarşamba günü) çete üyelerinin İKA’nın yakınındaki Gümülcineli bir fırıncıyı arayarak kendilerini Eyalet Başkan Yardımcısı olarak tanıttıkları ve fakirlere ekmek dağıtmak için kendisinden fiyat alıp, aynı yöntemle şanssız fırıncıyı dolandırmaya giriştikleri kaydedildi.

Son olayda diğerlerine kıyasla tek farkın ise, fırıncıdan banka kartının PIN numarasını da istedikleri ve fırıncının verdiği belirtiliyor.

Dolandırıldığını anlayan fırıncı hemen banka şubesine giderek PIN kodunu değiştirdi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Vatandaş Dolandırıcılığa Kurban Gitti: 7.000 Evro Kayıp

Batı Trakya’da Rodop ili bir dolandırıcılık vakasına daha sahne oldu. Yurttaş 7 bin evrosunu kaptırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine Belediye Otoparkında Ücretlere Zam Geldi

Gümülcine Belediyesi’ne ait olan ve ihaleyle işletimi özel şirkete devredilen otoparkta ücretlere zam geldi.
Devamını oku...