Atina ve Selanik olmak üzere kırmızı bölgelere yeni yasaklar geldi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Atina ve Selanik olmak üzere kırmızı bölgelere yeni yasaklar geldi

Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias

Yunanistan genelinde renklendirme sistemi ile bölgelerin uygulaması gereken koronavirüs yasakları belirleniyor. Atina ve Selanik gibi kırmızı renk olan bölgelerde en ağır yasaklamalar uygulanıyor.

Kırmız renge dönen bölgeler en ağır koronavirüs yasaklarının uygulamaya alındığı bölgeler olurken, alınan önlem ve tedbirler rengin kırmızıdan sarıya dönmesi durumunda hafifletiliyor.

Yunanistan Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias yaptığı son açıklama ile ülke genelindeki kırmızı bölgelere yeni ek yasaklamalar getirildiğini açıkladı.

Koronavirüs salgının önüne geçebilmek amacıyla kırmızı bölgelerde alınan ek önlemler arasında en önemlisi haftasonları sokağa çıkma yasağının akşam 18.00’de başlayacak olması.

Kırmızı bölge ilan edilen Atina, Selanik ve Halkidiki bölgelerinde renk kırmızı kaldığı müddetçe bundan böyle haftasonları sokağa çıkma yasağı akşam 18.00’de başlayacak ve sabah 05.00’de son bulacak. Söz konusu yasak süresince sadece sağlık konularında mesaj atarak sokağa çıkılabilecek. Yasağın kalktığı saatlerde ise sokağa çıkışlar diğer bölgelerdeki gibi SMS mesajı atarak yapılabilecek.

Öte yandan kırmızı bölgelerde liselerin eğitimi sınıflarda yapılmayacak ve tekrar internet üzerinden eğitime geçilecek. 

Kırmızı bölgelerde perakende satış mağazaları hafta sonları kapalı kalacak. Hafta İçi ise pazartesiden cumaya kadar 07.00-20.00 saatleri arasında “Click Away” sistemi ile müşterilerine hizmet verebilecekler.

Kırmız bölgelerde halk pazarlarının haftasonları kurulması ve yapılması yasaklandı.

Cumartesi günleri sadece süpermarketler, marketler, fırınlar, benzin istasyonları ve eczaneler sabah saat 7:00’den saat 17:00’ye kadar açık kalacaklar.

Kuaförler, berberler, güzellik merkezleri, diyetisyen, kişisel hijyen ve vücut bakımı hizmetleri ve ayrıca KTEO ve OPAP bayileri, halihazırda yürürlükte olan şartlar ve tedbirlerle faaliyet gösterebilecekler.

İbadet yerleri günümüze kadar geçerli olan tedbir ve önlemler uygulanarak açık kalmaya devam edecekler.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...