İspanya Genelkurmay Başkanından torpilli aşı istifası - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

İspanya Genelkurmay Başkanından torpilli aşı istifası

aşı

Pfizer BionTech şirketi Avrupa ülkelerine aşı dağıtımını azaltacağını duyurması ardından aşının ihtiyacı olanlara kullanılması tartışmaları sürüyor. İspanya’da bir kısım devlet yetkililerinin sırası gelmeden koronavirüs aşısı olması istifalara neden oldu.

Genelkurmay Başkanı General Miguel Angel Villarroya ve bazı üst düzey askerlerin de Kovid-19 ilk doz aşılarını olduğu ortaya çıkmış durumda.

Bunun üzerine İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Angel Villarroya sırası gelmeden koronavirüs aşısı olduğu için istifa etti.

Savunma Bakanı Margarita Robles’in Genelkurmay Başkanı Villarroya’dan, Covid-19 aşısını erken olmasının gerekçesiyle ilgili bir savunma istediği iddia edildi. Bunun üzerine Villarroya’nın istifa ettiği haberi geldi. 

İspanya’daki 17 özerk yönetimden biri olan Murcia’da yerel hükümetinin sağlık bakanı ve ardından Bask bölgesindeki iki hastanenin müdürü, protokolün dışına çıkarak Covid-19 aşısını erken yaptırmaları sonucu gelen baskılardan sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.

Kovid-19 aşısını erken olan diğer bir siyasetçi, Ceuta özerk yönetiminin sağlık bakanı Javier Guerro ise baskılara rağmen istifa etmeyeceğini duyurdu.

Guerro, “Ben normalde grip aşısı bile olmam. Danışmanlarım Kovid-19 aşısını getirip, ben olmadan kendilerinin de olmayacağını söyledi. Ben de aşıyı yaptırdım. Ama ikinci dozu yaptırmayacağım” dedi.

İspanya İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, bakanlığına bağlı olan jandarma kurumunda erken aşı olanlar arasında bulunan bir yarbayı görevden almıştı.

Mutasyonlu koronavirüsün tekrar Avrupa kıtasında hızlı şekilde yayılmaya başlaması nedeniyle Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler tekrar sınır kontrolleri ve sınır kapatmalarına gidiyorlar.  Virüsün İngiliz, Güney Afrika ve Brezilya versiyonlarının Avrupa’da yayılmasına karşı alınan ilk önlem ise sınırların kapatılması ve karantina kararları oluyor.

Öte yandan koronavirüs salgınından ağır etkilenen AB ülkeleri, mutasyonlu koronavirüs yüzünden sınırları kapatmaya devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İspanya ‘pişiyor’: Nisan ayında 39 dereceyi gördüler

İspanya’da kayıtların tutulmasından bu yana en yüksek sıcaklık kaydedildi ve birçok bölgede yaşayanlar, alışılmadık derecede erken bir sıcak hava dalgası nedeniyle ‘pişiyorlar’.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da 605 yeni vaka, 24 ölü ve 292 entübe

Worth reading...