AB ülkeleri, mutasyonlu koronavirüs yüzünden sınırları kapatıyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB ülkeleri, mutasyonlu koronavirüs yüzünden sınırları kapatıyor

Koronavirüsün İngiliz, Güney Afrika ve Brezilya versiyonlarının Avrupa’da hızlı yayılması sonrası Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler tekrar sınır kontrolleri ve sınır kapatmalarına gidiyor.

AB ülkeler, Schengen sınırları içi ve dışına giriş-çıkışlar konusunda tekrar yeni önlemler alıyor. Belçika, yurt dışı seyahatleri yasakladı, AB ülkeleri sınırlarda test zorunluluğu getirdi, Fransa kumaş maske kullanılmaması çağrısı yaptı. Yunanistan ise Hollanda’dan gelişlerde yeni zorunlu uygulamalar getirdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yeni koronavirüs türünün daha öldürücü olduğunu açıklamasıyla da yaşanan panik daha da arttı.

Belçika, gelecek Çarşamba gününden itibaren 1 Mart’a kadar, bir ay süreyle AB ülkeleri dahil olmak üzere, zorunlu olmayan tüm yurt dışı seyahatleri yasakladı. Belçika hükümeti sınırlarda kontrol yapılacağını ve uymayanlara para cezası kesileceğini de ekledi.

Fransa ise Almanya ve İtalya ile koordineli olarak, 23 Ocak Cumartesi gecesinden itibaren, AB üyesi ülkelerden hava ve deniz yoluyla Fransa’ya giren yolculara “negatif PCR testini” ve 1 hafta karantinayı zorunlu kılacak.

İspanya’da Madrid bölgesi, 22.00’den sonra sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bar ve restoranlar için kapanış saatini de 21.00’e çekti.

Yunanistan hükümeti pandemi çerçevesinde seyahatler ile ilgili tedbir ve önlemlerin 8 Şubat 2021 tarihine kadardevam etmesi kararı alırken Hollanda’ya seyahatlarda 23 Ocak 2021 tarihinden itibaren bütün uçak ve gemi yolcuları daha önce yaptırmış oldukları negatif PCR testinin dışında, uçuşlarından 4 saat önce hızlı negatif RAPID test de ibraz etme zorunluluğu getirdi.

Portekiz’de kreşler, okullar ve üniversiteler iki hafta süreyle kapanacak ve yeni varyant yoluyla bulaşma riskini azaltmak için İngiltere’ye ve İngiltere’den uçuşlar Cumartesi’den itibaren askıya alınacak.

Bununlar birlikte Pfizer’ın bir aşı şişesinden 5 doz değil, 6 doz aşı elde edilebileceği, israfı önlemek amacıyla bu dozların da kullanılması açıklaması da AB içinde tepki yarattı. Firmanın 5 yerine 6 doz hesabı yapması ve yüzde 20 daha düşük sayıda aşı teslimatı yapılacağını açıklaması tepkilere neden oldu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...