Ham bal tüketimi mideyi rahatlatıyor - Azınlıkça
Yaşam

Ham bal tüketimi mideyi rahatlatıyor

Mide hastalıkları ülkemizde oldukça yaygın. Özellikle mevsim geçişlerinde mide rahatsızlıkları artıyor.

Ülkemizde birçok kişi mide rahatsızlığı yaşıyor. Günlük hayatta yaşanan stres, mevsim geçişleri, düzensiz beslenme, tüketilen içecekler ve yenilen yemek gibi çeşitli etmenler mideyi doğrudan etkiliyor. Özellikle nem oranının değişmesiyle, mevsim geçişlerinde mide rahatsızlıklarının görülmesinde artışlar yaşanabiliyor. Mide rahatsızlıkları olan bireyler için oldukça zor bir dönem olan bu geçiş sürecinde, mide sorunu yaşamayan kişiler de mide ağrısı yaşayabilir. Düzenli olarak bal tüketimi ile ağrı ve yanma şikayetleri önlenirken, mide içi lezyon ve yaralarının iyileştiğinin gözlemlendiği belirtiliyor.

HAM BAL MİDE ASİDİNİ NÖTRALİZE EDİYOR 

Mide rahatsızlıkları olan kişilerin şikayetlerinin mevsim geçişlerinde arttığını söyleyen 32 yıllık bal üreticisi Ahmet Bağran Aksoy, “Mide ağrıları mevsim geçişlerinde her yaştan kişiyi etkiliyor. Özellikle mide rahatsızlığı olmayan kişiler de bu dönemde mide ağrısı yaşıyor. Kimi zaman stres kimi zaman düzensiz beslenme mide ağrılarına neden olurken, mevsim geçişleri de önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Sindirim sistemini düzenleme özelliğine sahip olan ham bal mide asidini nötralize ederek, mideyi rahatlatıyor” dedi.

MİDEDE YARA OLUŞMASINI ÖNLÜYOR

Ham bal tüketimiyle ağrıların önüne geçilebileceğini kaydeden Aksoy, “Aynı zamanda balın antibakteriyel, antioksidan, prebiyotik etkilerinin midedeki yara iyileşmesini hızlandırdığı, mide sorunlarına karşı kullanıldığı ve özellikle antimikrobiyel etkisinin akut ve kronik mide lezyonlarını karşı mideyi koruduğu ispatlanmıştır. Bu nedenle sabah ve akşam olmak üzere birer tatlı kaşığı bal tüketmek mideyi rahatlatacaktır” ifadelerini kullandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe'deki Arıcılar Sektördeki Sorunlar İçin Çözüm Arıyor

İskeçe’de arıcılık sektörü, karşılaştıkları zorluklara karşı çözüm yolları arayışında. Yeni kurulan İskeçe Arıcılar Birliği, sektördeki sorunların üstesinden gelmek ve arıcıların yaşam kalitesini iyileştirmek için çaba gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Rodop'ta Bal Üretimi Yarı Yarıya Azaldı

Rodop Arıcılık Birliği Başkanı Stelios Kehayas’ın açıklamalarına göre, bölgede bu yıl bal üretimi büyük bir düşüş yaşadı. Kehayas, “Bu yılki üretim, geçen yılki rakamlara göre yüzde 50-60 oranında azaldı,” dedi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Balda tağşiş ve ‘Yunanlaştırma’ patlaması

Bal, özellikle sağlıklı bir diyet uygulayanlar arasında popüler olmaya devam ediyor, çünkü tam da endüstriyel bir ürün değil.
Devamını oku...