İklimler değişti: Bahar mevsimi 1 aya düştü - Azınlıkça
Yaşam

İklimler değişti: Bahar mevsimi 1 aya düştü

Küresel iklim değişikliği mevsimleri bozarken Yunanistan’ı da etkiliyor. Uzmanlar bahar mevsiminin bir ay ile sınırlı kalacağını söylüyor. 

Küresel iklim değişikliğine karşı mücadele sürse de olumsuz etkileri mevsimlere de yansıdı. Önümüzdeki senelerde Yunanistan’da bahar mevsimi üç ay yerine neredeyse sadece bir ay yaşanabilir. 

Bahar mevsiminin süresinin kısaldığına vurgu yapanlardan biri de Türkiye’de Meteoroloji Uzmanı Profesör Doktor Orhan Şen oldu. Türk profesör yaptığı açıklamalarda şöyle dedi: “Artık Türkiye’de bir aylık bir bahar mevsimi yaşayacağız. İklim değişimi bahar aylarını ortadan kaldırdı.”

Orhan Şen, “Bir kış havasındayız, kış devam ediyor ve biraz daha devam edecek, mart ayı böyle geçecek gibi gözüküyor… Artık Türkiye’de bir aylık bir bahar ayı yaşayacağız. İklim değişimi bahar aylarını ortadan kaldırdı.” yorumunda bulundu.

Yunanistan’da da benzer hava şartları hakim. Uzmanlar bahar mevsiminin iklim değişikliğinin etkisiyle kısaldığı konusunda hemfikir. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Mükelleflerinin Yüzde 40'ı Yoksulluk Sınırında: Gelir Eşitsizliği Alarm Veriyor

Yunanistan Ekonomik ve Endüstriyel Araştırma Enstitüsü (IOBE)’nün 2024 yılının ilk çeyreği için hazırladığı raporda, 2012 ile 2021 yılları arasındaki vergi verilerine dayalı analiz, ülkedeki gelir eşitsizliklerinin arttığını ve önemli bir yoksulluk riskinin varlığını gösteriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Çiftçi Kartı Uygulaması Başladı

Yunanistan Kırsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı, üreticilerin (çiftçiler ve hayvancılar) hayatını kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama olan Çiftçi Kartı’nı hayata geçirdi.
Devamını oku...