Başarılı insanların gece yatağa girmeden önce yaptıkları 10 şey - Azınlıkça
Yaşam

Başarılı insanların gece yatağa girmeden önce yaptıkları 10 şey

Başarılı olmak ve bunu sürdürebilmek, hem kolay hem de zor. Bazen gerçek bir başarı elde etmek için rutinlerinize her zamankinden daha çok hakim olmanız gerekebilir.

Hiçbir başarı tesadüf olmadığına göre, başarılı insanların belli rutinlerinin olması da bir sürpriz değil. Birçok başarılı ismin, geceleri yatağa girmeden önce ilham verecek, yenilenmesini sağlayacak ve tutkularını canlandıracak bazı alışkanlıkları var.

İşte başarılı insanların gece yatağa girmeden önce yaptıkları 10 şey:

1. Gün içindeki başarılarınızı ve başarısızlıklarınızı hatırlayın

Başarılı insanlar, bir konuda başarısız olduklarında yelkenleri suya indirmek yerine kapsamlı bir analiz yapmaya, başarısızlığın nedenlerini bulmaya çalışır. Pozitif şeylere odaklanır ve gelecekteki başarılar için ıskaladıkları hedeflere odaklanırlar.
Başarılı insanlar pozitif şeylere odaklanır ve gelecekteki başarılar için ıskaladıkları hedeflere odaklanırlar.

2. Teşekkür edin

Gece olup da kendinizi uykuya teslim etmeden önce gün içinde başarılı olduğunuz şeyler için size yardımı dokunanlara teşekkür edin. Eğer teşekkür edemiyorsanız, şükredin.

3. Planlarınızı gözden geçirin

Yatağa girmeden önce tüm hedeflerinizi tekrar hatırlayacak değilsiniz elbet. Ancak kısa vadeli planlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Özellikle aciliyeti olan veya önemli şeyleri yazarak kendinize hatırlatabilirsiniz.

4. Alarmınızı kurun

Her gün aynı saatte uyuyup, aynı saatte uyanmak hayatınızı düzene sokmanın en etkin yollarından biridir. Bu yüzden gece yatmadan önce alarmınızı kurun.

5. Yakınlarınızla konuşun

Ailesiyle ve arkadaşlarıyla iletişim halinde olan insanların motivasyonu daha yüksek olur. Günü tamamlamadan önce aile üyelerinizle veya bir arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz.

6. Kitap okuyun

Uyumadan önce yaptığınız son şey zihninizi çalıştıracak bir şey olursa, gece boyunca bilgiyi işleme fırsatınız olur. Bilinçaltınız, okuduğunuz fikirleri yeni ilham kaynaklarına dönüştürecek zamana sahip olur.

7. Sevginizi dile getirin

Yatağa girmeden önce sevginizi dile getirerek günün sonunu pozitif bir davranışla kapatmış olursunuz. İnsan sevildiğini hissettiği zaman, tazelenmiş bir şekilde ve kendini güvende hissederek uyanır.

8. Dua edin veya meditasyon yapın

İster dua edin, ister meditasyon yapın ama yatağa girmeden önce bir süre sessiz kalmak rahatlamanıza ve derin uykuya geçmenize yardımcı olur. Ayrıca bu şekilde daha huzurlu bir şekilde uyanabilirsiniz.

9. Hafif bir şeyler yiyin

Uyumadan önce neler yiyebileceğiniz konusunda bir uzmana danışabilirsiniz. Zayıflamak uğruna yatağa aç girmek, uyku düzeninizin bozulmasına neden olabilir. Ancak bunu engellemek uğruna uyumadan önce çok fazla şey yerseniz, bu sefer de sağlığınız bozulabilir.
İyi bir uykunun formülü ise her gün gerekli süre kadar uyumak değil, aynı zamanda iyi bir uyku rutini oluşturmakta gizli.

10. Hayal kurun

Başarılı insanların yatağa girmeden önce yaptıkları şeylerden biri de hayalindeki hayatı düşünmektir. Siz de nasıl bir hayat hayal ettiğinizi düşünün.

İyi bir uyku, başarının anahtarlarından biridir. İyi bir uykunun formülü ise her gün gerekli süre kadar uyumak değil, aynı zamanda iyi bir uyku rutini oluşturmakta gizli. Başarılı insanların uyguladıkları bu uyku öncesi rutini hayata geçirerek, güne tazelenmiş ve dikkati açık bir şekilde başlayabilirsiniz.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Başarılı İnsanların Yeni Yılın İlk Ayında Yaptıkları 7 Şey

Başarılı insanlar her yılın ilk ayında bazı şeyler yaparlar. Doğru, yeni yıl, yeni başlangıçların habercisi, geçmişe çekilen bir perdenin adı aynı zamanda. Herkes yeni bir yıla girerken başarı ve mutluluk diler.
Devamını oku...