Yunanistan’da aşısızlar yoğun bakım yatağı için torpil arıyorlar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da aşısızlar yoğun bakım yatağı için torpil arıyorlar

Yunanistan’da vakaların artmasıyla birlikte sağlık sistemi de basınç altında kalırken, yoğun bakım ünitelerinde yataklar dolmuş durumda.

Başkent Atina’nın Sotiria Hastanesi Patoloji Kliniği Müdürü Konstandinos Sirigos, hastaların yoğun bakıma alınmadan önce ilk yardımda geciktirilmek zorunda kaldığını, yoğun bakım üniteleri dışında, koridorlarda veya diğer hastaların olduğu odalarda entübe edildiklerini söylüyor.

Aşısızların virüsü sıradan bir grip olarak gördüklerini ve bu sebeple hastanelere son anda geldiklerini belirten Sirigos, bunun da kendilerinin işini zorlaştırdığını kaydediyor.

İlk başta önlem amaçlı hapları, entübe edilmeyi hatta serumu bile reddettiklerini kaydeden Müdür, akabinde durumları kötüleşince yoğun bakım yatağı bulmak için torpil aramaya ve yakınlarına ‘Aşılanın’ mesajı atmaya başladıklarını aktarıyor.

Hükümeti Silahlı Kuvvetler, Polis, İtfaiye, eğlence-dinlence mekanları çalışanları ve toplu taşıt çalışanları gibi meslek grupları için aşı zorunluluğu getirmeye davet eden Sirigos, ayrıca bu gruplardaki tüm aşısızların her gün PCR testi yapmaları gerektiğini belirtiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...