Başarılı İnsanların Yeni Yılın İlk Ayında Yaptıkları 7 Şey - Azınlıkça
YaşamYunanistan Batı Trakya Haber

Başarılı İnsanların Yeni Yılın İlk Ayında Yaptıkları 7 Şey

Başarılı insanlar her yılın ilk ayında bazı şeyler yaparlar. Doğru, yeni yıl, yeni başlangıçların habercisi, geçmişe çekilen bir perdenin adı aynı zamanda. Herkes yeni bir yıla girerken başarı ve mutluluk diler.

Tahmini okuma süresi 4 dakika

Kimi zaman sıfırdan bir yolculuğa çıkmak anlamına da gelen yeni yılda başarıyı yakalamak adına önümüze bazı örnekler çıkıyor.

Cetudent’in derlemesine göre özellikle başarılı insanların, yeni yılı bir dönüm noktası olarak gördükleri ve hem bir önceki yılı hem de yeni yılı daha verimli hale getirmek için bazı düzenli şeyler yaptıkları belirtiliyor. Bu insanların yeni yıla girdikleri ilk ayda yaptıkları yedi şey şöyle sıralanıyor:

1) Biten yılı artılarıyla ve eksileriyle değerlendirirler

Alın çayınızı, kahvenizi elinize ve tüm yılı gözden geçirin. Nerelerde hatalar yaptınız, nelerde çok iyi performans sergilediniz ve amaçlarınıza ulaşabildiniz mi gibi sorulara yanıtlar arayın. Bir nevi performans değerlendirmesi yapın kendinize. Geçen yıl yaptıklarınızdan dersler çıkarın ve yeni yıldaki adımlarınızda bu derslerden yararlanın.

2) Kendilerine yeni hedeflerler belirlerler

Başarılı insanların uzun vadeli hedefleri yılları kapsar. Arada hedeflerinde güncellemeler yaparak hem gerçekçiliklerini hem de performanslarını önemli ölçüde artırırlar. Bu yüzden her sene başında, kendilerine yeni hedefler belirleyerek ulaşmak istedikleri noktaya doğru sağlam adımlar atarlar.

3) Yarım kalmış işlerini tamamlarlar

Yeni yıl, yeni heyecanlar ve yeni işler demek. Önceki senenin işlerini sırtınıza yüklenip yeni projelere girmek, kendinize yapacağınız büyük bir kötülüktür. Başarılı insanlar, yeni yılın ilk ayını, önceki yıl yarım kalan işleri tamamlayarak geçirirler. Böylece yeni işlere başlarken daha özgür ve rahat olurlar.

4) Hep erteledikleri o yeni hobi için harekete geçerler

Hobi sahibi olmak, başarı için en önemli kriterlerden biridir. Kişinin rahatlaması, kafasını dinlemesi ve kısa bir süre de olsa işten uzaklaşması olmazsa olmazdır. Başarılı insanların birbirinden ilginç hobileri vardır. Her sene bu hobilerine yeni bir tane daha eklemek için yeni yılın ilk ayı, kaçırılmaz bir fırsattır.

5) Teşekkür etmeyi unutmazlar

Başarılı insanlar, yürüdükleri yolda yalnız olmadıklarını bilirler. Bu süreçte yanlarında olanlara, içten bir şekilde teşekkür ederek kendileri için ne kadar anlam ifade ettiklerini belirtirler. Önceki yıl boyunca birlikte çalıştıklarına ve sevdiklerine duydukları minnet duygusunu ifade etmekten çekinmezler.

6) Daha sağlıklı bir yıl için adımlar atarlar

Başarılı insanlar mutluluk için başarının yanında sağlıklı bir yaşamın da çok önemli olduğunu bilirler. Düzenli ve sağlıklı beslenmeleri, sürekli egzersiz yapmaları; vücutlarına verdikleri önemin bir göstergesidir. Peşinde koştukları hayallerini gerçekleştirebilmeleri adına bunun bir zorunluluk olduğunun bilincindedirler. Zihnen ve bedenen yeni yıla hazırlanmak için, yeni yılda sağlıkları adına önemli kararlar alırlar. Ayrıca her geçen yılı bir öncekinden daha sağlıklı geçirmek için uğraşırlar.

7) Yeni yılı, kendilerine yatırım için bir fırsat olarak görürler

Başarılı olmak için ilerlemek bir zorunluluktur. Yeni yılın ilk ayında, kendilerini hangi konuda geliştirmeleri gerektiğini bilen kişiler, kendilerine yatırım yaparak yeni şeyler öğrenmenin peşinden koşarlar. Dünyayı daha iyi anlamak adına yabancı dil öğrenmek de başarılı insanların önem verdikleri yatırımlardandır.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Başarılı insanların gece yatağa girmeden önce yaptıkları 10 şey

Başarılı olmak ve bunu sürdürebilmek, hem kolay hem de zor. Bazen gerçek bir başarı elde etmek için rutinlerinize her zamankinden daha çok hakim olmanız gerekebilir.
Devamını oku...