Barış Tükeniş: ‘Darmadağın’dan sonra ‘Papatyalar’ geliyor – Sahneleri özledim - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Barış Tükeniş: ‘Darmadağın’dan sonra ‘Papatyalar’ geliyor – Sahneleri özledim

Batı Trakya’da yaptığı başarılı çalışmalarıyla müzikseverlerin sevgisini kazanan ve son olarak yayınladığı ‘Darmadağın’ isimli şarkıyla büyük ilgi gören Barış Tükeniş Azınlıkça’nın sorularını yanıtladı.

Önümüzdeki günlerde yeni şarkıyla Batı Trakyalı müzikseverlerin huzuruna çıkmaya hazırlandığını belirten Tükeniş, pandemi belasının atlatılması ve sahnelere geri dönmek içinse sabırsızlandığını söyledi.

İşte Barış Tükeniş’e sorduğumuz sorular ve verdiği yanıtlar:

Barış Tükeniş

Bugüne kadar hep Barış Tükeniş’in kendi bestelerini dinlemeye alıştık. Bugün ilk defa bir ‘cover’la karşımıza çıkıyorsun. Böyle bir karar almana sebep olan şey neydi?

  • Bugüne kadar sürekli üretim içinde olduğum için cover yapmayı hiç düşünmemiştim. Fakat müzik camiasında bir çok önde gelen sanatçıların da yaptığı gibi, ben de cover yapmaya karar verdim.

Niye ‘Darmadağın’ da başka bir şarkı değil?

  • Mutlaka insanlar hayat içersinde inişli-çıkışlı ve sevinçli-hüzünlü dönemler geçirirler. Sanatçılar da bu hisleri müziğe ve kaleme döken insanlardır. Aslında bugün hissettiklerimi yıllar önce kaleme dökmüş olan sayın Murat Kalaycıoğlu’nun yazdığı sözleri okuduğumda ‘Darmadağın’ın beni ne kadar etkilediğini fark ettim ve kendi tarzım ile yorumlamak istedim. Bu vesileyle bu şarkıyı seslendirme iznini bana veren sayın Kalaycıoğlu’na da ayrıca teşekkür etmek isterim.

Büyüdükçe’, ‘Hoşçakal’ ve ‘Çalıkuşu’ndan (Üç Beş Dakika) sonra dördüncü ‘single’; ancak bu şarkıya video klip çekmedin. Çekecek misin?

  • Tabii ki isterim, fakat pandemi döneminin birçok sanat dalını etkilediği kadar müzik sektörünü de etkilediği aşikâr. Lakin, kayıtları bile bir çok zorluklar içersinde, teknolojiden de yararlanarak yaptığımız için, klip, en azından bu dönem kapanıncaya kadar imkânsız görünüyor.

‘Darmadağın’dan sonra ne geliyor? Halihazırda çalışmalar var mı? Yaz öncesi yeni şarkı bekleyelim mi?

  • Şu anda alt yapısını hazırladığımız stüdyoda hâlâ çalışmaları devam etmekte olan, sözleri İlker Mehmet’e müziği bana, aranjörlüğü ise yine Fotis Zanelaris’e ait, yıllar önce demo olarak yayınlanmış olan ‘Papatyalar’ isimli şarkımızın yeni versiyonunu düzenlemekteyiz ve en yakın zamanda da dinleyicinin beğenisine sunmayı planlıyoruz.

Youtube üzerinden izlemelere bakılırsa, epey geniş ve sadece Batı Trakya’dan değil, Türkçe’nin konuşulduğu pekçok yerden bir dinleyici kitlesi edildin. Uzun yıllardır verdiğin mücadelenin karşılığını almaya başladığını düşünüyor musun?

  • Tabii ki de her sanatçının dinleyicisi önemlidir. Youtube’taki hesabımdan şarkılarımı kendilerinin beğenisine sunmak beni mutlu ediyor. Çalıştığım şirket ‘Sounderland’ın yüksek katkılarıyla hiç beklemediğimiz dinleyici kitlesine ulaşmış bulunmaktayız. Artık zaten müzik sektörünün dinleyiciye ulaşım tarzı birçok dijital platforma bağlıdır ve çalıştığım şirket ve ben bu geniş dijital platformlar aracılığıyla önümüzdeki zaman içersinde daha da geniş dinleyici kitlesine ulaşmayı planlıyoruz.

Koronavirüs belâsı öncesinde, yanılmıyorsam iki kez, bir barda canlı performans olarak da dinleyicilerinle buluşmuştun. Bu illet izin verirse yeniden konser projesi var mı?

  • Her sanatçı için sahnenin ve alkışın kutsal olduğunu biliyoruz. Elbette en yakın zamanda yokluğunu hayatımda zaten hissettiğim konserlere kaldığımız yerden devam etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum..

Batı Trakya dışından konser teklifleri geliyor mu?

  • Pandemi öncesi konserlerin serbest olduğu dönemde Selanik ve Türkiye’nin Trakya bölgesinde etkinliklere ve festivallere katılmam için teklif almıştım. Umarım en yakın zaman da bu pandemi belasını atlatırız ve tüm sanatçılar kaldığımız yerden devam ederiz.

Son olarak, Batı Trakya gibi çorak bir toprakta sanatçı olmak nasıl bir şey? Emeğinin karşılığını alamadığı kesin de, sanatçı, en azından hak ettiği ilgiyi, sevgiyi görüyor mu?

  • Hayatta kolay elde edilen hiç bir şeyin değeri bilinmediği gibi, Batı Trakya’da da sanat yapmak kolay değil, lakin yaptığım müziği öncelikle ben sevdiğim için, verdiğim mücadeleden zevk alıyorum. Ve özellikle Batı Trakya’da görmüş olduğum ilgiden dolayı çok memnunum.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kurcalı Köyünde Trajik Yangın: Hayatını Kaybetti

Batı Trakya’da Rodop ilindeki Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Kurcalı köyünde, meydana gelen ve yürekleri sızlatan olay, derin üzüntüye neden oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Prof Görür'ün İstanbul İçin Olası Deprem Uyarısı Batı Trakya'yı Etkiliyor Mu?

Profesör Dr. Naci Görür’ün İstanbul’da beklenen büyük depremle ilgili uyarıları sonrası akıllara Batı Trakya’da durum ne olur sorusunu getirdi.
Devamını oku...