Günde 15 dakika yürümenin sağladığı 5 süper avantaj - Azınlıkça
Yaşam

Günde 15 dakika yürümenin sağladığı 5 süper avantaj

Günde on beş dakika yürümek beden, ruh ve keyif için sayısız fayda sağlamak için yeterlidir.

Yürümek kilo vermeye yardımcı olur, ancak faydaları, enerjiyi artırmak ve ruh halini iyileştirmekten kaygıyı hafifletmeye ve yaratıcılığı artırmaya kadar çok daha fazladır.

Mutluluk

Amerikan Önleyici Tıp Dergisi’nde yayınlanan bir araştırmaya göre, ister sadece zor bir gün, ister zorlu bir hayat geçiriyor olun, özellikle açık havada tempolu bir yürüyüş moralinizi yükseltebilir.

Her hafta ortalama 150 dakika orta düzeyde egzersiz (golf, tenis, aerobik, yüzme veya dans) veya 200 dakika yürüyüş yapan çalışma katılımcıları, takip sırasında daha yüksek enerji seviyeleri, daha iyi duygusal sağlık, daha az stres ve daha zengin sosyal yaşam bildirdiler.

Yaratıcılık

Fikirleriniz mi tükendi? Bloğun etrafında hızlı bir yürüyüş yapmayı deneyin ve ilham gelmesi uzun sürmeyecek. Stanford Üniversitesi araştırması, yürümenin yaratıcılığı yüzde 60’a kadar artırdığını gösterdi.

Güçlü akciğerler

Egzersize bağlı astımınız varsa, egzersizlerinizden vazgeçmeniz gerekmez. Sadece doğru koşullarda doğru egzersizi bulmanız gerekiyor. Amerikan Alerji, Astım ve İmmünoloji Koleji, daha az akciğer uyarıcı egzersizler olarak yüzme, golf ve eğlence amaçlı bisiklet sürme ile birlikte yürümeyi öneriyor. Genel olarak ılık havalarda hafif programlar yaparak egzersiz yapın.

Daha iyi metabolik profil

Artan kan basıncı, kolesterol ve şekerin yanı sıra bel çevresindeki yağlar. Bu, metabolik sendromun tehlikeli kombinasyonudur. Çözüm basit ve yeni değil: egzersiz. Son araştırmalara göre, günde bir saatten fazla yürüyüşle metabolik sendrom gelişme olasılığında yüzde 29 azalma meydana geldi.

Daha fazla yaşam yılı

Daha uzun yaşamak istiyor musun? Yürü. Buradaki anahtar yürüme hızıdır. Mayo Clinic’e göre yürüme hızı ne kadar hızlıysa yaşam süresi de o kadar uzundur.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Futbol Maçları için Cepte Dijital Kimlik Zorunluluğu Geldi

Yunanistan’da futbol taraftarları için yeni bir dönem başlıyor. 13 Şubat’tan itibaren, stadyuma giriş yapmak isteyen futbolseverlerin cep telefonları üzerinden dijital kimlik sorgulamasından geçmeleri gerekecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi'ndeki vardiyalı eğitim için protesto yürüyüşü düzenlendi

İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği yönetimi tarafından, okulda vardiyalı eğitime devam edilmesi kararı nedeniyle protesto yürüyüşü düzenlendi.
Devamını oku...
Yaşam

Günde bir saat yürürseniz ne kadar kilo kaybedersiniz?

Yürüme, genel olarak birçok sağlık yararı sunarken, kilo vermeye de yardımcı olabilecek mükemmel bir egzersiz şeklidir.
Devamını oku...