Batı Trakya’da hayvan ve hayvansal kökenli ürünlerin yönetimi için program başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da hayvan ve hayvansal kökenli ürünlerin yönetimi için program başladı

Doğu Makedonya – Trakya Veterinerlik Müdürlüğü, 4 Temmuz’dan itibaren bölgede ölü hayvanların yanı sıra el konulan ürünlerin toplanması ve yakılması programının başladığını duyurdu.

Veterinerlik Müdürlüğü’nden alınan ilgili bilgilere göre, projenin uygulanması, Bulaşıcı Süngerimsi Ensefalopatiler (TSE) programının kapsamlı bir şekilde uygulanmasına ve ülke sağlık durumunun iyileştirilmesine, Halk Sağlığı, hayvan sağlığı ve çevrenin korunmasına kararlı bir şekilde katkıda bulunacak.

Projenin fiziksel nesnesi şunları içerir:

  • Hayvancılık işletmelerinin içinde veya dışında ölü bulunan sığır, keçi ve koyun (küçükbaş) leşlerinin toplanması ve yönetimi.
  • Ulusal Yol Ağında, Kamu veya Belediye arazilerinde ölü bulunan, sahibi olmayan her tür ve yaştaki hayvanın leşlerinin toplanması ve yönetimi.
  • Yetkili Eyalet Makamları tarafından el konulan ve sahibi bulunamayan hayvansal kökenli ürün veya yan ürünlerin toplanması ve yönetimi.

Program nasıl uygulanır:

Ölen büyükbaş veya küçükbaş hayvanların besicileri, sorumlu firmaya telefon eder: Sorumlu Şirket KAFSIS – Apostolos Papadopulos, Drama-Kavala-Evros için telefon: 2108960100, İskeçe (Xanthi) ve Rodop için telefon: 2541600500.

24 veya 48 aylıktan büyük sığırlar ve 18 aylıktan büyük küçükbaş hayvanlar, Bulaşıcı Süngerimsi Ensefalopatiler (TSE) için beyin dokusu örneklemesine tabi tutulur.

Ölü hayvan ve ürünlerinin toplanması haftanın her günü 24 saat (numune alınması gereken hayvanlardan) ve diğer durumlarda en geç 48 saat içinde yapılır.

Şirket, bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önlemek için çiftliğe giriş ve çıkış öncesi ve sonrasında gerekli tüm biyogüvenlik önlemlerini (temizlik, ekipman, nakliye araçları ve personel dezenfeksiyonu) almakla yükümlüdür.

Hastalıkların bulaşmasını önlemek için besicilere tesislerinde ölü hayvanları koymak için bir alan oluşturmaları ve toplama şirketinin aracının ahır tesisinin ana alanına girmemesi tavsiye edilir.

Ölü sığır ve küçükbaş hayvan işaretlenmelidir (kutu veya elektronik çanta).

Özellikle ölü sığırlar, Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanlığı Veterinerlik Veritabanına da kaydedilmelidir.

Ciddi bir bulaşıcı hastalığın varlığından şüphe edildiğinde derhal veteriner otoritesine haber verilmeli, tüm masraflar program tarafından karşılandığı için besiciciler herhangi bir nakliye veya ölü yakma masrafına maruz kalmamaktadır.

ELGA tarafından tazminata tabi olan ölü hayvanların toplanması ve taşınması, yetkili müfettişlerin ziyareti ve hasar tespitinin ardından gerçekleşecek.

Toplama sırasında besici, şirkete hayvanın (sığır) pasaportunu veya koyun ve keçi olma durumunda çiftlik kaydından tamamlanmış bir alıntı verir.

Ölü hayvanları veya sahibi olmayan ürünleri toplayacakları zaman, toplama ancak yetkili veterinerlik makamının emriyle gerçekleşecektir.

Daha fazla bilgi için şu telefonlardan yerel veterinerlik hizmetleriyle iletişime geçilebilir: 25213 51221 (Drama), 2513 503420 (Kavala), 25413 50372 (İskeçe), 25313 50458 (Rodop), 25513 57190 (Evros – Dedeağaç), 25520 22451 (Evros – Orestiada).

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya Afrika'dan Gelen Toz Bulutları Altında

Afrika’dan gelen toz bulutları yağmurla birlikte başta Batı Trakya olmak üzere tüm Yunanistan’ı sardı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine - Selanik Otoban Ücretlerinde Büyük Zamlar: 20 Evro Gidiş Geliş!

Egnatia Otobanı üzerinde yapılan yeni düzenlemelerle, Gümülcine – Selanik arası ve tersi güzergah için geçiş ücretlerinde önemli oranda artışlar yaşanıyor.
Devamını oku...