Ağrı kesici almadan başağrısını dindirmenin yolları - Azınlıkça
Yaşam

Ağrı kesici almadan başağrısını dindirmenin yolları

Baş ağrısı çekiyorsanız ve ağrı kesicilerden uzak durmaya çalışıyorsanız, rahatlamak için aşağıdaki doğal yöntemlerden bazılarını deneyin.

Baş ağrısının birçok nedeni olabilir. Birkaç saatlik uyku, akşamdan kalma hali, hatta kahve içmemek buna neden olabilir.

Hepimiz şiddetli bir baş ağrısının günümüzü alt üst edebileceğini ve bizi işlevsiz hale getirecek kadar hareketsiz hale getirebileceğini biliyoruz.

Hafif ve ara sıra oluşan baş ağrılarından şikayetçiyseniz, ağrı kesicilerden uzak durmaya çalışırken bazı doğal ilaçlar size rahatlama sağlayabilir.

Vücudunuzu nemlendirmeyi unutmayın

Susuzluk baş ağrısına neden olabileceğinden, vücudunuzu nemli tutmak için yeterince su içtiğinizden emin olun. Araştırmalar, daha fazla su içmenin bazı insanlarda baş ağrılarının başlangıcını, süresini ve şiddetini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir.

Nane yağını deneyin

Nane yağı, ağrıyı hafifletmeye yardımcı olan rahatlatıcı özelliklere sahip gibi görünmektedir. Şakaklarınıza az miktarda nane yağı sürmeyi deneyin. Dikkat: Yağı gözünüze yaklaştırmayın!

Lavanta yağı ile bir taktik

Lavanta yağını hem ayakkabılar için doğal bir deodorant tozu yapmanın ötesinde, baş ağrılarına karşı, sakinleştirici ve rahatlatıcı özellikleri nedeniyle kullanabilirsiniz. Bir bez alın, soğuk suya batırın ve üzerine birkaç damla lavanta esansiyel yağı koyun. Ardından yatağa uzanın (ideal olarak sessiz bir ortamda) ve bezi alnınıza serin.

Yoga ile rahatlayın

Sabah yogasını hayatınıza dahil etmeyi öğrenmediyseniz, en azından baş ağrınız olduğunda bunu yapmayı deneyin. Yoga terapisinin kronik migreni olan kişiler üzerindeki etkilerini inceleyen bir çalışma, yoga terapisi ve geleneksel bakım kombinasyonunu alanlarda, yalnızca geleneksel bakım alanlara kıyasla baş ağrılarının sıklığının ve yoğunluğunun daha fazla azaldığını buldu.

Aydınlatmayı kısın

Baş ağrınız varsa, parlak ofis ışıkları ve hatta cep telefonu ışığı semptomları daha da kötüleştirebilir. İyileşirken daha az ışık alan bir alanı veya karanlık bir odayı tercih edin.

Zencefil çayı yapın

Smoothie’lerin yanı sıra besleyici çorbalarda da kullandığımız en sevdiğimiz zencefil baş ağrısını da giderebilir. Bu yüzden taze zencefil kökü ile çay yapmayı deneyin!

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Baş Ağrısını Geçiren 5 Etkili Yöntem

Günlük hayatın stresi, yoğun iş temposu ve çevresel faktörler baş ağrısının en yaygın nedenleri arasında yer alıyor. Peki, baş ağrısını hafifletmek için neler yapılabilir?
Devamını oku...