Türkiye'de deprem nedeniyle can kaybı 14 bini aştı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türkiye’de deprem nedeniyle can kaybı 14 bini aştı

Görsel arşivden kullanılmıştır

Türkiye‘de 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem 10 ilde çok büyük hasara yol açmış durumda. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14’e yükseldiğini söyledi.

10 ili kapsayan afet bölgesinde 3 ay OHAL ilan edilirken can kaybı sayısı her geçen saat katlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14’e yükseldiğini söyledi. Erdoğan yaralı sayısının da 63 bin 794’e çıktığını söyledi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan açıklamasında şu ana kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14’e yükseldiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaralı sayısının da 63 bin 794’e çıktığını söyledi.

Deprem bölgesinde AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 24.727 arama kurtarma personeli görev yapıyor. Diğer ülkelerden gelen arama kurtarma personeli sayısı ise 5 bin 709 kişi.

Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekipleri’nden görevlendirilen saha personel sayısı ile bölgede görev yapan toplam personel sayısı 113.201’e yükseldi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et