Bu 8 yiyecek kilo vermemizi sağlıyor - Azınlıkça
Yaşam

Bu 8 yiyecek kilo vermemizi sağlıyor

Kilo vermek için karbonhidratları, glüteni veya süt ürünlerini diyetinizden tamamen çıkarmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak araştırmalar, kısıtlayıcı diyetlerin işe yaramadığını gösteriyor.

Bu nedenle, kilo vermenize yardımcı olan yiyecekleri daha fazla tüketmeye odaklanmalısınız. Beslenme uzmanlarına göre bu 8 gıda bize lif ve protein verirken aynı zamanda düşük kalorilidir. Böylece kendimizi mahrum hissetmeden kilo veririz.

Yeşil salatalar

Sebze alımınızı artırmak, kilo vermeye veya daha sağlıklı olmaya çalışırken başlamak için iyi bir yoldur. Yemeklerinize salata eklemek sizi tok tutar, lif ve besin maddeleriyle doldurur. Ispanak, marul ve karalahana gibi yapraklı yeşillikler lif ve su sağlar, böylece susuz kalmanızı önler ve az kalori almanızı sağlar. Salata hayranı değil misiniz? Salata smoothie yapın.

Patlamış mısır

Atıştırmalıklar, öğünler arasında aşırı aç hissetmenizi önleyeceğinden, kilo verme çabanızda çok önemlidir. Patlamış mısır, cipslere çok iyi bir alternatiftir, çünkü çok daha az kalori ile bize tokluk hissi verir.

Sızma zeytinyağı

Bir çorba kaşığı, kolesterolü iyi seviyelerde tutabilen ve kalp hastalığına karşı koruyabilen on dört gram iyi yağ içerir. Biraz zeytinyağı her şeyi daha lezzetli yapar. Ayrıca, besinleri emmek ve sizi tok ve tok tutmak için yağa ihtiyacınız vardır.

Tam yağlı yoğurt

Pek çok fad diyetinin iddiasının aksine, araştırmalar tam yağlı süt ürünleri seçmenin sadece kilo almanızı engellemekle kalmayıp, ekstra kilo almayı da engelleyebileceğini gösteriyor. Az yağlı yoğurtların kalorisi daha düşük olabilir, ancak yağ eksikliği nedeniyle daha az doyurucudurlar. Tam yağlı yoğurtları seçmek sizi daha uzun süre tok tutar, böylece daha sonra tehlikeli atıştırmalar yapmanızı engeller. Yoğurt, kalsiyum nedeniyle yalnızca güçlü kemiklere yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda sindirime yardımcı olan sağlıklı bir protein ve probiyotik kültür dozu verir. Beslenme uzmanları, sade bir şekilde satın almanızı ve ardından doğal bir tatlandırıcı olarak bal ve meyve eklemenizi önerir. Ev yapımı granola ile de iyi gider.

Chia tohumları

Kilo kaybı söz konusu olduğunda chia tohumları iyi saklanan bir sırdır. Bu minik tohumlar, iki yemek kaşığı başına tam on gram lif ve beş gram protein sağlar, bu nedenle hem doyurucu hem de besleyicidirler. Bunları günlük diyetinize dahil etmek için bir kase yulaf, smoothie veya salataya ekleyebilirsiniz.

Yumurtalar

Kesinlikle en çok yönlü yiyeceklerden biri olan yumurta, her öğüne sığar. İster kahvaltıda kızarmış göz, ister sahanda yumurta, öğle yemeği için haşlanmış yumurta veya akşam yemeği için omlet olsun, porsiyon başına sağlıklı miktarda protein sunan hızlı bir çözümdür. Ayrıca, biotin ve D vitamini gibi başka hiçbir yerde bulamayacağınız iyi bir yağ ve besin kaynağıdır.

Yulaf

Verimli bir gün geçirmek için iyi bir kahvaltı yapmak çok önemlidir. Araştırmalar, düzenli olarak kahvaltı yapanların genellikle daha zayıf olduğunu gösteriyor. Yulaf, özellikle tokluk hissini artıran ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olan çözünür lif olmak üzere lifle doludur. Her sabah biraz meyve ve chia tohumu ile tüketebilirsiniz. Ekonomik bir çözümdür ve dolabınızda uzun süre saklanır.

Kuruyemiş

Fıstık ezmesi gibi kuruyemişler ve tereyağı, mutfağınızda olması gereken mükemmel atıştırmalıklardır. Öğün aralarında tok hissetmenize yardımcı olacak iyi yağlar, lifler ve proteinler içerirler. Patlamış mısır ve kuruyemiş gibi, gün içinde acıkmak için harika bir atıştırmalıktır. Bu nedenle, daha sağlıklı bir seçenek için sade olarak tüketin veya elma dilimlerinin üzerine bir parça fıstık ezmesi sürün.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist, writer and editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...
Yaşam

Ayçekirdeği ve doğurganlık: Besin değerleri ve faydaları

Bilimsel çalışmalar, beslenmenin bir çiftin doğurganlığını artırabileceğini gösteriyor. Özellikle, içerdikleri belirli besinler nedeniyle gebe kalmada önemli rol oynayabilecek yiyecekler var.
Devamını oku...
Yaşam

Göbek yağını azaltmak için en iyi seçenekler

Göbek yağı sadece deri altı ile sınırlı değildir (deri altı yağ), aynı zamanda iç organların çevresinde daha derinde bulunan yağları da içerir (visseral yağ).
Devamını oku...