Yaşlandıkça yenmesi gereken en sağlıklı kuruyemiş - Azınlıkça
Yaşam

Yaşlandıkça yenmesi gereken en sağlıklı kuruyemiş

Sağlıklı bir atıştırmalık arıyorsak, bir avuç kuruyemiş mükemmel bir seçimdir. Sonuçta, sağlıklı yağlarla dolular.

Kaju veya badem yiyebiliriz, ancak yaşlandıkça en sağlıklı seçimin ceviz olduğunu gösteren yeni araştırmalar ortaya çıkıyor.

Nutrition, Metabolism, & Cardiovascular Diseases dergisinde yayınlanan Genç Yetişkinlerde Koroner Arter Risk Gelişimi araştırmasında, yaşları 18 ile 30 arasında değişen 3.023 katılımcı yer aldı.

Katılımcılar, her gün ortalama 20 gr ceviz yiyorlardı. 30 yıllık bir kursa katılan katılımcılar, hem fiziksel hem de klinik ölçümlerini kaydeden testlere tabi tutuldu.

Sonuçlar, genç yaştan itibaren düzenli olarak ceviz yiyenlerin daha iyi beslendiğini, daha fazla fiziksel egzersize katıldığını ve yaşlandıkça kalp hastalığı riskinin daha düşük olduğunu gösterdi.

‘Ceviz yiyenler, özellikle de erken yaşlarda başlayıp orta yaşlara kadar devam ettiğinde, kalp hastalığı, obezite ve diyabet gibi kronik hastalık riskinin arttığı zaman, daha iyi beslenme kalitesi gibi diğer olumlu sağlık etkilerini beraberinde taşıyan benzersiz bir fiziksel fenotipe sahip görünüyorlar’ diyor çalışmanın baş araştırmacısı Lynn Steffen.

‘Genel beslenmedeki şaşırtıcı, sağlıklı değişiklikler, cevizlerin insanların yaşamları boyunca sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzları oluşturmalarına yardımcı olduğunu gösteriyor’ diye ekliyor.

Beslenme uzmanı Selena DeVries ise ‘Hayatta erken öğrendiğimiz sağlıklı alışkanlıklar, yaşlandıkça bizimle kalma eğilimindedir. Atıştırmalık olarak bir avuç kuruyemiş yemeye alışmışsak, muhtemelen bu modeli yetişkinlikte de sürdürecek ve besinsel faydalar elde edeceğiz’ diyor.

Cevizlerin, daha iyi kalp sağlığı sonuçları ile ilişkili anti-inflamatuar yağlar olan omega-3’leri içerdiğine dikkat çeken DeVries, ‘Ayrıca, 2 grama yakın sağlıklı bir lif dozu sağlarlar, bu da daha stabil kan şekeri seviyelerine yol açarak bizi daha uzun süre tok hissetmemizi sağlar’ diye ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Dondurucuya Koymamanız Gereken Besinler: Sakın Yapmayın!

Dondurucu, yiyeceklerin tazeliğini ve besin değerlerini uzun süre korumasına olanak tanıyan mükemmel bir araçtır. Ancak bazı yiyecekler dondurulduğunda kalitesini ve lezzetini kaybedebilir.
Devamını oku...