Salgının nasıl yayıldığını gösteren video viral oldu - Azınlıkça
Yaşam

Salgının nasıl yayıldığını gösteren video viral oldu

Koronavirüs salgınını hafif atlatan Yunanistan’da kafe ve restoranların yeniden açılması konusu gündemde.

Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis dün yaptığı bir konuşmada kafe ve restoranların açılacağı tarihi açıklamıştı. Bakan kafeterya ve lokantaların 1 Haziran 2020 tarihinde yeniden faaliyete geçeceğini ifade etmişti.

Ancak koronavirüsün nasıl yayıldığını gösteren bir video endişeleri arttırıyor. Japon devlet televizyonu NHK’da yayınlanan bir video kvirüsün önlem alınmayan bir restoranda nasıl yayılabileceğini gösteriyor.

Kısa sürede sosyal medyada viral olan videoda, virüsü simgelemesi için kullanılan görünmez boya, sadece yarım saat içinde lokantadaki neredeyse herkese ve her şeye bulaşıyor.

Yapılan deneyde lokantada bir kişinin eline virüsü simgelemek için normal ışıkta görülmeyen floresan boya sürülüyor. Bu şekilde “enfekte” olduğu varsayılan şahıs restoranda 10 kişiyle birlikte yemek yiyor. “Enfekte” olduğu varsayılan kişi ayrıca açık büfeyi kullanıyor.

Bu sırada restorandaki diğer kişiler ise virüs salgınından şüphelenmeden yemeklerini yiyorlar ve çevrelerindeki diğer insanlarla sosyalleşmeye devam ediyorlar

Videonun sonunda özel ultraviyole ışık tutarak insanların farkında olamadan birbirlerine nasıl mikrop ve virüs bulaştırdıklarını gösteriyor. Videoda virüsün lokantada neredeyse bulaşmadığı bir yerin kalmadığı görülüyor.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26843-yunanistanda-kafe-ve-restoranlarin-acilacagi-tarih-belli-oldu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Eczanelerde Korona Aşısı İçin Vatandaşlar 5 Evro Ödeyecek

Yunanistan Sağlık Bakanlığı, korona aşısının mahalle eczanelerinde uygulanmasına ilişkin yeni bir kararı hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya’da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Japonya'daki 7.6 Büyüklüğündeki Depremde Ölü Sayısı 62'ye Yükseldi

Japonya’nın Pazartesi günü 7.6 büyüklüğünde yaşanan depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 62’ye ulaştı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kafe ve restoranların açılacağı tarih belli oldu

Worth reading...