Batı Trakya'da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Koronavirüs ve Influenza Virüsü Vakalarında Hızlı Artış

Batı Trakya‘da koronavirüs ve influenza virüsü vakalarında kaydedilen keskin artış, bölge halkını ve sağlık otoritelerini alarma geçirdi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Rodop bölgesinde özellikle hastaneler ve Yoğun Bakım Üniteleri bu artıştan etkilenmiş durumda. Aynı durum Yunanistan’ın diğer bölgelerinde de gözlemleniyor.

Rodop Tabipler Birliği Başkanı Konstantinos Haritopoulos, son dönemdeki bu artışın ciddiyetine dikkat çekerek, “Neredeyse her ailede bir hastanın bulunduğu bir durum ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı. Haritopoulos ayrıca, “Yılbaşı gecesi eğlencelerinin sonuçlarını henüz görmedik, bu yüzden zirve yapmalarını bekliyoruz” diyerek, durumun daha da kötüleşebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Rodop Tabipler Birliği, vatandaşlara toplanma yerlerinde maske takmaları, iş yerleri ve evlerini iyi havalandırmaları, ellerini sık sık yıkamaları ve aşı olmaları konusunda çağrıda bulundu. Özellikle gençlere seslenen Haritopoulos, semptomlar gösterdiklerinde kendilerini sınırlamalarını ve evlerinde kalmalarını önerdi.

EODY (Ulusal Halk Sağlığı Kurumu) tarafından yapılan açıklamada ise, son iki haftada SARS COV-2 virüsünün yanı sıra diğer solunum yolu virüslerinde de artış olduğu belirtildi. Ulusal Aşılama Komitesi, 60 yaş üstü kişilerin ve altta yatan hastalığı olan bireylerin, güncellenmiş Covid aşısının yanı sıra grip aşısını da mümkün olan en kısa sürede yaptırmalarını şiddetle tavsiye ediyor.

Ayrıca, sağlık ortamları, Huzurevleri ve hassas nüfusları barındıran kapalı tesislerde koruyucu maske kullanımının son derece önemli olduğu vurgulanıyor. Hassas nüfus gruplarına mensup kişilerin, semptomlar ortaya çıktığında zamanında tıbbi yardım alması ve yaşlılar için bakım evlerinde ve diğer kapalı yapılarda yaşayan kişilerin önleyici tedbirlere uymaları ve aşılanmaları gerektiği belirtiliyor. Buna ek olarak, genel nüfusun da solunum yolu viral enfeksiyonları için önleyici tedbirlere uyması büyük önem taşıyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Kiraz Üreticileri Dolu Yüzünden Büyük Zararla Karşı Karşıya

Batı Trakya’da, 21 Nisan’da yaşanan şiddetli dolu yağışı, bölgenin kiraz üretimine ciddi zararlar verdi.
Devamını oku...