Yunanistan’da kafe ve restoranların açılacağı tarih belli oldu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da kafe ve restoranların açılacağı tarih belli oldu

Kalkınma Bakan Yardımcısı Nikos Papathanasis Yunanistan’da kafe ve restoranların açılacağı tarihi açıkladı.

SKAI radyosuna konuşan Papathanasis Yunanistan genelinde kafeterya ve lokantaların 1 Haziran 2020 tarihinde yeniden faaliyete geçeceğini belirtti.

Kalkınma Bakan Yardımcısı koronavirüs tedbirlerinin aşamalı olarak kaldırılmasından doğacak ilk sonuçların Mayıs sonunda elde edileceğini ifade ederek “geriye dönüş yaşanmaması için adımların doğru atılmasını beklemek mantıklı” dedi.

Tüm rapor ve önerilerin Başbakan Kiryakos Miçotakis’in elinde olduğunu belirten Papathanasis plajlar konusu da dahil olmak üzere Başbakan’ın son kararlarını Perşembe günü açıklayacağını dile getirdi.

Spor salonlarının 29 Haziran’da açılacağını duyuran Kalkınma Bakan Yardımcısı, alışveriş merkezlerinin ise 25 Mayıs’ta açılmasının masadaki konular arasında yer aldığını söyledi.

Kafe ve lokantalara sokaklarda daha fazla masa alanı verilecek

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’da koronavirüs salgını sonrası dönemde kafe ve restoranların dışarı daha fazla masa ve sandalye çıkarılmasına olanak sağlanması inceleniyordu.

İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos, belediyelerin mümkün olan yerlerde lokanta, kafe ve barların daha fazla müşteriye hizmet edebilmesi için dış alana daha çok masa ve sandalye çıkarmalarına olanak sağlamaları konusunu Yunanistan Merkez Belediyeler Birliği (KEDE) ile görüşmüştü.

KEDE Başkanı Dimitris Papastergiu ile görüşen İçişleri Bakanı kafeterya ve restoranlara daha fazla dış alan tahsis edilmesine olumlu baktığını iletmişti.

Öte yandan Gümülcine’deki kafe ve lokantalara yüzde 50 daha fazla alan verilecek.

Yaşanan bu gelişmelerin akabinde Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis de belediye yönetiminin mümkün olduğu yerlerde mekan sahiplerine yüzde 50 alan tahsis etmeye hazır olduğunu söylemişti.

http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/24549-korona-sonrasi-yunanistanda-restoranlar-ve-kafeler-nasil-isleyecek-her-masaya
http://azinlikcam.net/yunanistan-bati-trakya-haber/item/26384-gumulcinedeki-kafe-ve-lokantalara-yuzde-50-daha-fazla-alan

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Gümülcine’deki Bulgar sınırının açılmasını istediler

Worth reading...