Ayaklarınız mı üşüyor? İşte 5 neden - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ayaklarınız mı üşüyor? İşte 5 neden

Kış ayları geldi, evlerde kaloriferler/sobalar yandı… fakat hâlâ ayaklarınız üşüyorsa, muhtemel 5 sebep bunlar…

1) Hipotiroidizm

Eğer tiroid beziniz düzgün çalışmıyorsa ve yeteri oranda hormon salgılamıyorsa, hormon yetersizliği nedeniyle vücudunuz pekçok yeri gibi ayaklarınız da üşüyebilir.

2) Raynaud Hastalığı

Bu hastalık vücudunuzun aşırı düşük sıcaklıklara tepki göstermesinden kaynaklanır ve soğuk havalarda ellerinizin veyam ayaklarınızın uyuştuğunu hissedebilirsiniz. Özellikle kenarlarının solgun hatta maviye çaldığı görünebilir ki, ısınınca bu renk kırmızılaşır.

3) Diyabet

Diyabet ve onunla birlikte periferik nöropati ve / veya periferik arter hastalığı da buna neden olabilir. Periferik nöropati durumunda ayaklarınızın üşüdüğünü hissedersiniz fakat dokunduğunuzda sıcaklık normaldir. Bu diyabet hastası olmayan insanlarda da, genellikle vitamin eksikliği, kullanılan haplar ve alkolizm nedeniyle olabilir.

Periferik arter hastalığı durumunda da kan akışında sorun nedeniyle insanın ayakları üşüyebilir. Bu sorun aynı zamanda tûtûn mamülleri kullanıcıları, aşırı kilolular, yüksek kolestrolü olanlarda da görülebilir.

4) Stres

Stres de insan vücudunun dengesini bozan şeylerden biri ve kanın kenarlara gitmesini engelleyerek el ve ayak parmaklarınızın üşümesine neden olabiliyor.

5) Yüksek Kolestrol

Yüksek kolestrol de kanın dolaşımında sorun yarattığı için ayaklarınızın üşümesine neden olabilir. Aşırı yüksek kolestrolün beyin kanaması ve kalp krizi gibi olaylara da yol açtığı bilinmekte ve dikkatli olmak gerekiyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Journalist and Editor of Azınlıkça
İlgili Haberler
Yaşam

Gece Saatlerinde Kalp Krizi Riski: Uyku Sırasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uyku ve Kalp Sağlığı: Gece Riskleri Artıyor Mu?
Devamını oku...
Yaşam

Kış Mevsimi Nasıl Sağlıklı Kalınır?

Kış mevsimi, soğuk hava, grip ve soğuk algınlığı gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirirken, bu dönemi sağlıklı ve zinde geçirmek için alınabilecek önlemler büyük önem taşımaktadır.
Devamını oku...
Yaşam

Yüksek Kolesterol Sorununa Karşı Doğal Çözümler: Uzmanlar 4 Öneriyi Açıklıyor

Her gün birçok insan kolesterol düşürücü ilaçlar kullanmaktan kaçınmanın yollarını arıyor. İyi haber şu ki, uzmanlar, kolesterol seviyelerini normalleştirmenin doğal ve basit yollarını öne sürüyor.
Devamını oku...