Pfizer ve BioNTech'in aşı bilgileri mi çalındı? - Azınlıkça
Yaşam

Pfizer ve BioNTech’in aşı bilgileri mi çalındı?

Avrupa İlaç Kurumu’na siber saldırı düzenlenirken Pfizer ve BioNTech‘e ait koronavirüs aşısının sunum bilgilerinin ele geçirilmiş olabileceği açıklandı.

Yapılan siber saldırıya ilişkin soruşturma başlatılırken, dünya genelinde aşı anlaşmaları yapan Amerikan Pfizer and Alman BioNTech, siber saldırıda aşı sunum bilgilerine yasa dışı olarak erişildiğini duyurdu.

Daha önce Kuzey Kore, İran, Vietnam, Çin ve Rusya ile bağlantılı bilgisayar korsanları, virüs ve potansiyel tedavileri hakkında bilgi çalmaya çalışmakla suçlanmıştı.

Pfizer ve BioNTech, saldırıya ilişkin Avrupa İlaç Kurumu’ndan detaylı bilgi beklediklerini kaydederken, kendilerine güvence verildiğini aktardı.

Saldırının ne zaman ve nasıl gerçekleştiği, kimin sorumlu olduğu veya başka hangi bilgilerin ele geçirilmiş olabileceği konusunda net bir bilgi yok. BioNTech Sözcüsü, konuya ilişkin ayrıntı vermeyi reddetti.  Daha fazla bilginin yetkililer tarafından daha sonra kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Avrupa Komisyonu'ndan yeni korona aşısına yeşil ışık

Avrupa Komisyonu, BioNTech-Pfizer tarafından geliştirilen COVID-19 tedavisi için uyarlanmış Comirnaty XBB.1.5 aşısını onayladı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Korona aşısını hangi kolunuza vurdurduğumuz neden önemli?

Küçük bir ayrıntı olarak değerlendirilebilir, ancak kişinin Kovid-19 aşısını vurdurmak için seçtiği kol önemli.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Adonis Georgiadis beşinci dozu da vurdurdu

Yunanistan Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, koronavirüs aşısının beşinci dozunu da vurdurdu ve nedenini açıkladı.
Devamını oku...