Zeytinyağı Tenekesinden 4 Kilo Altın Çıktı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Zeytinyağı Tenekesinden 4 Kilo Altın Çıktı

Türkiye’den Almanya’ya dönen bir gurbetçi aile, Bulgaristan’da içerisinde yaklaşık 4 kilo altın bulunan zeytinyağı tenekesiyle yakalandı.

Tatil sonrası Türkiye’den Almanya’ya seyahat eden dört kişilik gurbetçi aile, Bulgaristan sınırında yapılan detaylı aramada, 4 kiloya yakın altın gizlenmiş bir zeytinyağı tenekesiyle yakalandı. Altınlara el konulurken, olayla ilgili hukuki süreç başlatıldı ve aileye yolculuğuna devam etme izni verildi.

Sılayolu haber sitesinin haberine göre, Türkiye’de tatil yaptıktan sonra Almanya’daki evlerine dönmek üzere yola çıkan iki çocuklu gurbetçi aile, Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda detaylı bir incelemeye tabi tutuldu.

Bulgar yetkililerinin, Stuttgart plakalı araçta yaptığı aramada, kişi başı 2 litreden fazla geçirilmesi yasak olan zeytinyağı tenekesi dikkat çekti.

Yetkililerin yaptığı incelemede, zeytinyağı tenekesinin içerisine gizlenmiş yaklaşık 280 bin euro değerinde, 3 kilo 890 gram altın bulundu.

Olayla ilgili adli süreç başlatılırken, yakalanan altınlara el konuldu ve ailenin seyahatine devam etmesine izin verildi.

Estimated reading time: 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et