Dedeağaçlılar ABD Büyükelçisiyle görüştüler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaçlılar ABD Büyükelçisiyle görüştüler

Dedeağaçlılar ABD Büyükelçisiyle görüştüler

Dedeağaçlı yetkililerden oluşan heyet Atina’da ABD Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ile görüştü.

Görüşmede Amerikalıların Dedeağaç’la ilgili kalkınma ve enerji yatırımlarının ele alındığı ifade edilirken, yüzer LNG terminali, Dedeağaç Limanı ve “Olga” adlı batık geminin çıkartılması konularına odaklanıldı.

Büyükelçi Pyatt ile görüşenler arasında Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambakis, Dedeağaç Metropoliti Anthimos, Dedeağaç Limanı Kurumu Başkanı Hristos Doukas, Evros Ticaret Odası Başkanı Hristodoulos Topsidis, Dedeağaç Ticare Derneği Başkanı Kostas Hatzimihail yer aldılar.

Belediye Başkanı Lambakis Azınlıkça’nın aktardığına göre görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Amerikalıların birçok konuya yakın ilgi gösterdiğini tespit ettik” dedi ve ekledi: “Görüşmede Dedeağaç ve ABD arasındaki ilişkilerin kalkınma ve enerji yatırımları aracılığıyla güçlendirilmesini ele aldık”.

Lambakis yaptığı açıklamada “Amerikalı Büyükelçinin bize verdiği teminatlar sonrası görüşmeden Dedeağaç’ta yapılabilecek yatırımları düşünerek pozitif görüşlerle ayrıldık” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt da görüşmeyle ilgili kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Dedeağaç heyetiyle yaptığımız görüşme önemliydi. Bu şehirle bağ kurma, limana yatırım yapma, önemli bölgesel enerji projelerine imza atma sözü veriyoruz” diye yazmıştı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et