Yunan adalarında Türk turiste kapıda vize uygulaması 1 yıl uzatıldı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan adalarında Türk turiste kapıda vize uygulaması 1 yıl uzatıldı

Yunan adalarında Türk turiste kapıda vize uygulaması 1 yıl uzatıldı

Doğu Ege adalarındaki gümrüklerde Türk turistlere vize verilmesi uygulaması bir yıl daha uzatma aldı.

Avrupa Birliği’nin Göç, İçişleri ve Vatandaşlıktan Sorumlu Komiseri Dimitris Avramopulos dün Brüksel’i ziyaret eden göçmen akınlarının vurduğu Yunan adalarının belediye başkanlarına bu haberi verdi.

Atina Haber Ajansı’na konuşan Lesvos Belediye Başkanı Spiros Galinos taleplerinin Avrupa Komisyonu tarafından kabul edilmesinin önemine değinirken “aksi yöndeki bir önceki kararın özellikle zor günler geçiren kuzey Ege adalarını daha fazla ekonomik gerilemeye götürdüğünü” dile getirdi ve “bunun ilk andan itibaren Komisyonun kabul edilemez kararını açıklamasıyla bu çabaya öncülük eden yerel yönetimlerin bir zaferi olduğunu” vurguladı.

Galinos, Dimitris Avramopulos ile yaptıkları görüşmede birçok konuyu ele aldıklarını kaydederken “Türk turistlere kapıda vize programının uzatılması, Lesvos’a yönelik turist akınına önemli katkı sağlayacaktır” dedi.

Hatırlanacağı üzere bundan kısa bir süre önce Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yorgos Katrugalos Doğu Ege adalarındaki milletvekillerine gönderdiği mektupta “Avrupa Komisyonunun, Doğu Ege dalarının limanlarında Avrupa dışındaki ülkelerin vatandaşlarına kolay vize verilmesini kabul etmediğini” duyurmuştu.

Katrugalos ayrıca “Avrupa Komisyonunun bu kararının olumsuz etkilerinin önüne geçilebilmesi için Türkiye’deki Yunan konsolosluklarına personel takviyesi yapıldığını, böylece vize talep eden Türk vatandaşlarına yönelik işlemlerin iyileştirilmesini ve kolaylaştırılmasını sağlamaya hedeflediklerini” dile getirmişti.

İLGİLİ HABER

Ege adalarında Türk turiste kolay vize uygulamasına son verildi

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.