Yunanistan Türk vatandaşlarına yeniden vize vermeye başladı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan Türk vatandaşlarına yeniden vize vermeye başladı

Yunanistan nihayet Türkiye vatandaşlarına vize vermeye başladı. Türkiye içerisinde bulunan Yunanistan konsoloslukları pandamı döneminde ara verdikleri standart vize islemlerine yeniden başladı.

Haberle ilgili yayını izlemek için videoya TIKLAYIN

Yunanistan küresel koronavirüs salgını nedeniyle bir yıldır vize verme işlemlerini kapatmıştı. Alınan yeni kararla birlikte Türkiye’deki Yunan konsoloslukları vize verme işlemlerine tekrar başladılar.

Söz konusu duyuruyu İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran yaptı. Baran’ın açıklaması şöyle:

Değerli soydaşlarım, maalesef sınır kapılarındaki uygulamalar her gün farklı bir hal almaktadır. Sizleri yanlış yönlendirmekten korktuğum için yeni kuralların uygulamaya geçmesini bekleyip sizleri bilgilendirmek istedim.

Halihazırda Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Yunanistan’a girişlerine izin verilmemektedir.

  • Avrupa Birliği ülkeleri tarafından tanınmış aşıların iki dozunu da yaptırmış ve üzerinden 14 gün geçmiş olan kişiler bunu belgeledikten sonra Yunanistana girişlerinde Test Zorunluluğu kaldırılmıştır.
  • Eşi Yunanistan vatandaşı olanların Yunanistan’a girişlerine izin veriliyor.
  • Yunanistan’dan Türkiyeye gidecek ve dönecek olan kişilerin, ilgili bildirim formu (www.travel.gov.gr) ile doldurmaları zorunludur.
  • Türkiye’den Yunanistan’a gelecek olanların, PCR Testi Negatif test sonucu sunmaları -VEYA- iki doz koronavirüs aşısı yaptırdıklarına dair İngilizce veya Yunanca belgeyi -VEYA- Covit 19 hastalığını geçirmiş olduklarına dair resmi makamlarca verilmiş belgeyi sunanların Test veya Aşı zorunluluğu yoktur.
  • Bu üç belgeden birini Kipi Sınır kapısına ibraz etmeleri gerekmektedir. (Ancak Türkiyede Çin Halk Cumhuriyeti menşeli Sinovac aşısının iki dozunu yaptıran hemşehrilerimiz söz konusu aşının AB Ülkeleri tarafından henüz kabul görmemesi sebebi ile gümrük kapılarında sorun yaşayabilecekleri için PCR test sonucu ile gümrük kapısına müracaatları kendi menfaatlerine olacaktır.)Yunanistan vatandaşı ile evli olan ve halihazırda Yunanistan vizesi bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Yunanistan vatandaşı eşi ile seyahat etmek ve evliliğini Yunanistan makamlarınca verilen resmi evraklar (liksiarhiki praksi gamu yada pistopiitiko ikogenyakis katastasis) ile kanıtlayabilmek şartı ile Yunanistan’a girişlerine izin verilmektedir.
  • Türkiye içerisinde bulunan Yunanistan Konsoloslukları, pandemi döneminde ara verdikleri standart vize işlemlerine (Yunanistan vizesi ) başlamışlardır.
  • Yunanistan’a girişlerde uygulanan karantina süreci yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar için tamamen kaldırılmıştır.

Yunanistan vize Yunanistan vizesi

Değerli soydaşlarım, maalesef sınır kapılarındaki uygulamalar hergün farklı bir hal almaktadır. Sizleri yanlış…

Posted by Burhan Baran KIN.AL. Iskeçe Milletvekili on Thursday, May 20, 2021

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunan Adalarına Vizesiz Seyahat Dönemi Başlıyor: Türk Turistlere Mart Ayında Yeşil Işık

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahat edebilmelerini sağlayacak yeni bir anlaşmanın Mart ayında yürürlüğe gireceğinin müjdesini verdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Türk vatandaşlarının Yunan adalarına seyahat edebilmesi için 12 ay geçerli vize formülü

Yunanistan ve Türkiye, göç sorunu gibi iki ülkeyi ve Avrupa’yı derinden etkileyen bir konuda işbirliği yapmayı müzakere ediyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan vizesinin süresi geçenler ne olacak?

Avrupa Birliği ülkeleri küresel koronavirüs nedeniyle vize verme kurallarını katılaştırmaya devam ediyor.
Devamını oku...