AB'den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB’den Zorla Çalıştırılan İşçiler Tarafından Üretilen Ürünleri Almama Kararı

Avrupa Birliği (AB), zorla işçi çalıştırma üzerine kurulu iş modellerine karşı mücadelede kapsamında önemli bir karar aldı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Avrupa Birliği Parlamentosu ve Avrupa Konseyi, zorla çalıştırılan kişilerin emeği ile üretilen ürünlerin Avrupa ortak pazarına girişinin yasaklanması konusunda anlaşmaya vardı.

Bu kapsamlı anlaşma, zorla çalıştırılan işçilerin sömürülmesine dayanan ürünlerin tespiti ve yasaklanması konusunda AB Komisyonu ile üye devletlere belirgin sorumluluklar yüklüyor. Anlaşmanın, sömürüye dayalı iş modellerini etkisiz hale getirmeyi hedeflediği belirtiliyor.

Belçika Ekonomi ve Çalışma Bakanı Pierre-Yves Dermagne, bu düzenlemenin, ister Avrupa’da isterse yurt dışında üretilmiş olsun, söz konusu şirketlerin ürünlerinin Avrupa’nın tek pazarında yeri olmadığını garanti altına almayı amaçladığını vurguladı. Dermagne’nin ifadeleri, AB’nin zorla çalıştırma konusunda sıfır tolerans politikasına olan bağlılığını gösteriyor.

Bu tarihi yasak, sadece AB dışında zorla çalıştırılarak üretilen ürünleri değil, aynı zamanda AB içinde, zorla çalıştırılan işgücüyle yurt dışında üretilmiş parçalar kullanılarak yapılan ürünleri de kapsıyor. Bu, AB’nin, insan haklarına saygıyı tüm üretim ve tedarik zincirlerine entegre etme konusundaki kararlılığını pekiştiriyor.

Anlaşmanın yasal olarak yürürlüğe girebilmesi için Avrupa Parlamentosu ve Konsey tarafından resmi onay sürecinden geçmesi gerekiyor. Bu adım, AB’nin zorla çalıştırma gibi insan hakları ihlallerine karşı küresel ölçekte öncü bir rol üstlenmesine olanak tanıyacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da her 4 evden 3’ünde çocuk yok

Yunanistan, Avrupa’daki nüfus sorununda başı çekerken, son veriler, ülkede yaşanan “yetersiz nesil” sorununun boyutlarını gözler önüne seriyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan ilk sırada: Avrupa’da doktor sayısı artıyor

Avrupa Birliği’nde (AB) kişi başına düşen doktor sayısı son on yıllarda istikrarlı bir artış gösterdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da hangi böcekler ‘yeni gıdalar’ olarak onaylanıyor?

Avrupa Birliği, ‘ev cırcırı’ olarak da bilinen Acheta Domesticus’u Avrupa Birliği’ndeki tüketicilerin sofralarında bulunabilecek bir gıda olarak onayladı.
Devamını oku...