Fransa’da camilere denetim yapılacak: 16 cami kapatılabilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa’da camilere denetim yapılacak: 16 cami kapatılabilir

Fransa genelinde izinsiz çalıştırılan veya ayrılıkçı ve radikal söylemlerin yayıldığı öne sürülen camilerin kapatılacağı açıklandı.

Fransa’da 16 Ekim’de Samuel Paty isimli öğretmenin bir radikal İslamcı tarafından kafasının kesilerek öldürülmesinin ardından devlet Müslüman dernek ve camilerde denetimlere başladı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin yaptığı açıklamayla, kendisinin verdiği emirle ülkedeki 76 caminin “ayrılıkçılığa karşı” kontrol edileceğini ve bahse konu camilerden bazılarının kapatılabileceğini söyledi.

Fransız İçişleri Bakanın bahsettiği 76 camiden 16’sı ülkenin başkenti Paris ve çevresinde bulunuyor.

Bu camilerden 18’inin kapatılabileceği ve ayrıca camilere yapılacak denetlemeler için İçişleri Bakanından valilere genelge gönderildiği belirtiliyor.

Fransız Bakan 3 Kasım’da yaptığı açıklamada ise, Emmanuel Macron’un Cumhurbaşkanlığı görevine gelmesinden bu yana Fransa’da son üç yılda 43 caminin usulsüz olduğu tespit edilerek kapatıldığını söylemişti.

Hatırlanacağı üzere, Avrupa Birliği’nin kendi imamlarını yetiştirecek bir enstitü kurmayı düşündüğü ve önerinin Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel’den geldiği açıklanmıştı.

Avrupa Konsey Başkanı Charles Michel, nefret söylemini engellemenin ve terörü önlemenin yolu olarak Avrupa’da imamları eğitecek için bir enstitünün kurulması önerisi sunmuştu.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Tahtakurusu Endişesi

Fransa’nın başkenti Paris’te yatakların yanı sıra, tren, metro, sinema ve hastanelerde de görülen tahtakuruları, Yunanistan’da da endişe yaratıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Fransa radyasyon nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu

Fransa’da sınırı aşan radyasyon tespit edilmesi nedeniyle iPhone 12 satışları durduruldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Ilıca’da camiye yapılan saldırı mahkemede görüşüldü: 2 yıl hapis 500 evro para cezası

Batı Trakya’nın İskeçe (Xanthi) iline bağlı Ilıca (Thermes) köyündeki camide Kur’an-ı Kerimleri yırtan 64 yaşındaki Fransız vatandaşı saldırgan 4 Temmuz Salı günü görüşülen davada 2 yıl hapis ve 500 evro para cezasına çarptırıldı.
Devamını oku...