AB'den Çiftçi Protestolarına Yanıt: Nadas Kurallarında Önemli Muafiyet - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

AB’den Çiftçi Protestolarına Yanıt: Nadas Kurallarında Önemli Muafiyet

Avrupa Birliği (AB), son dönemde artan çiftçi protestolarının ardından, çiftçilere yönelik önemli bir kolaylık sağlayarak tarım arazilerinin bir kısmını nadasa bırakma zorunluluğuna muafiyet getirdi.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, çiftçilerin ekilebilir arazilerin yüzde 4’ünü nadasa bırakmak yerine, mercimek, bakla veya bezelye gibi azot sabitleyen mahsulleri ekebilecekleri belirtildi. Bu önemli değişiklikle birlikte, çiftçiler bu araziler için AB sübvansiyonlarından yararlanmaya devam edecek.

Muafiyetin Süresi ve Kapsamı

Kararın geriye dönük olarak 1 Ocak 2024’te yürürlüğe gireceği ve 31 Aralık 2024’e kadar geçerli olacağı açıklandı. Bu dönem içinde, çiftçilerin nadas kurallarından tam anlamıyla muaf tutulacakları ifade edildi.

Çiftçi Protestolarının Sebepleri

Yunanistan dahil Avrupa’daki çiftçiler, artan üretim maliyetleri, çevre ve iklim politikaları, enerji ve gübre fiyatlarındaki yükselişler, ucuz ithal ürünler ve bürokratik engeller gibi pek çok nedenden ötürü protesto düzenliyor. Bu eylemler, çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Tarım Politikalarında Yeni Gelişmeler

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in tarım ilacı pestisit kullanımını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma planından vazgeçme kararı da çiftçiler için önemli bir gelişme olarak kaydedildi. AB ülkelerinin tarım bakanları, sektörün sorunlarını ele almak üzere 26 Şubat’ta Brüksel’de bir araya gelecek.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...