Dedeağaç Esnafından Yeni Vergilendirme Sisteminden Muafiyet Talebi - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç Esnafından Yeni Vergilendirme Sisteminden Muafiyet Talebi

Dedeağaç Ticaret Derneği, Yunanistan‘da serbest meslek sahipleri için öngörülen yeni vergilendirme sisteminden perakende ticaret sektörünün muafiyetini talep ediyor.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Dernek, Yunanistan Maliye Bakanı Kostas Hatzidakis’e hitaben bir mektup göndererek, sektörü etkileyen yeni düzenlemelere itirazını dile getirdi.

Maliye Bakanlığı’na sunulan yazıda, Yunanistan Ticaret ve Girişimcilik Konfederasyonu’nun görüşlerine de atıfta bulunularak, perakende ticaretin (ID 47) serbest meslek sahiplerinin bu yeni vergi düzenlemesinden hariç tutulması istendi.

Ticaret Derneği, perakende sektörünün tamamen şeffaf olduğunu ve dijitalleşme sayesinde vergi kaçakçılığının önüne geçildiğini vurguladı. Elektronik işlemlerin, banka ve kredi kartı kullanımının, POS sistemlerinin ve myData’nın yaygınlaşması ile işlemlerin vergi idaresi tarafından kolaylıkla denetlenebildiği belirtildi.

Ayrıca, Dernek, serbest meslek sahibi tüccarların, vergi kaçırma şüphesiyle haksız yere cezalandırıldığını ve bu durumun ticari onur ve itibarı zedelediğini dile getirdi. Bu çerçevede, mevcut hükümetin 2021’den beri perakende ticaret makbuzlarını ek vergi iadesi ile ödüllendirmeyi planlamadığını, bu durumun bir “vergi paradoksu” oluşturduğunu ifade etti.

Pandeminin ardından yıllık net gelirleri düşük binlerce küçük işletmenin varlığına dikkat çeken Dedeağaç Ticaret Derneği, tüketicinin temel ihtiyaçlarının değişmesi ve büyük zincirlerin cirolarının artışıyla sektördeki dengesizliği de gündeme getirdi.

Yunan Ticaret Konfederasyonu’nun raporuna atıfla, küçük ve orta ölçekli işletmelerin karşı karşıya olduğu “üçlü tuzak” konusunda uyarılarda bulunan Dernek, satışlardaki düşüş, artan işletme maliyetleri ve enerji krizi gibi faktörlerin sektör üzerinde oluşturduğu baskıları vurguladı.

Dernek Başkanı Vassilis Kasapidis ve Genel Sekreter Theodoros Yakatis imzalı mektupla, Dedeağaç Ticaret Derneği’nin serbest meslek erbabının durumu hakkında ciddi endişelerini ve bu konudaki muafiyet taleplerini resmi olarak Maliye Bakanlığı’na ilettiği bildirildi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...