Yunanistan 35 ülkeye sınırları açıyor: Türkiye yine listede yok - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan 35 ülkeye sınırları açıyor: Türkiye yine listede yok

Yunanistan Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerden, Schengen Bölgesi’ndeki ülkelerden ve AB dışındaki beş ülkeden turist gelmesi için sınırlarını açma ve karantinadan muafiyet kararı aldı. Türkiye listede yok.

Yunanistan dışında Schengen bölgesindeki ülkeler; Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Macaristan, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya.

Bu ülkelerden İzlanda, Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn AB üyesi değil.

AB üyesi ülkelerden İrlanda, Bulgaristan, Romanya, Hırvatistan ve Kıbrıs Cumhuriyeti ise Schengen Bölgesi’nde bulunmuyor.

Bu ülkelere ek olarak Yunanistan ayrıca ABD, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Sırbistan ve İsrail vatandaşlarına da yedi günlük karantina muafiyeti getirildi.

Böylece adları sayılan 35 ülke vatandaşları Yunanistan’a aşı kartları veya CPR negatif test sonucu ile giriş yapabilecekler ve karantinaya girmeyecekler.

Yunanistan 35 ülke arasında Türkiye’ye yer vermedi!

ND hükümetinin aldığı karar doğrultusunda 35 ülke vatandaşlarına tanınan haklar Türkiye vatandaşlarına tanınmadı. Türk vatandaşları 35 ülke vatandaşı gibi aşı da yaptırsalar veya negatif CPR test sonucunu da yanlarına alsalar, Yunanistan’a giriş yapamayacaklar.

Hatırlanacağı üzere Yunanistan’ın aldığı karar çerçevesinde İstanbul ve Atina arasında uçak seferlerinin yeniden başlamasına onay çıkmıştı. Ancak Türkiye’den Yunanistan’a acil durumlar dışında sadece, Yunanistan vatandaşları ya da Yunanistan’da oturma izni olanlar kabul ediliyor. Öte yandan bu kişilere yedi günlük karantina uygulaması da devam ediyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...