Yunanistan'da Nisan'dan İtibaren AFM ve AMKA'yı 'Unutuyoruz!' - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan’da Nisan’dan İtibaren AFM ve AMKA’yı ‘Unutuyoruz!’

Yunanistan, Nisan ayı itibarıyla kamu hizmetleri ve devletle yapılan tüm işlemlerde AFM ve AMKA numarası yerine vatandaşlara verilecek e-Devlet Kişisel Kimlik Numarası’nı kullanmaya başlayacak.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Devletin çalışmasını kolaylaştıracak yeni sistem; e-Devlet Kişisel Kimlik Numarası’nı devreye sokuyor. Bu sayede, AFM (Vergi Kimlik Numarası) ve AMKA (Sosyal Güvenlik Numarası) gibi mevcut kimliklendirme numaralarının yerini alacak tek bir numara ile işlemler yapılabilecek.

Kişisel Numara: Her İşlemde Tek Gereklilik

e-Devlet Kişisel Kimlik Numarası, vatandaşların kamu sektörüyle yapacakları tüm işlemlerde gerekecek ve her aile üyesi için benzersiz olacak. Bu sistemle, hizmet alırken çeşitli numaraları hatırlama zorunluluğu ortadan kalkacak.

Yeni Kişisel Numara, mevcut AFM numarasının dokuz hanesine ek olarak, vatandaşların belirleyebileceği iki hane dahil üç ek haneden oluşacak. Bu, numaranın daha kişisel ve hatırlanması kolay bir hale gelmesini sağlayacak.

e-Devlet Kişisel Numarası, vatandaşların devletle olan tüm fiziksel ve elektronik işlemlerinde kullanılacak. Vergi dairesi, sosyal güvenlik kurumu EFKA, yerel yönetimler gibi kamu hizmetlerine erişimde, vatandaşların bir dizi numara yerine yalnızca bu tek numarayı kullanmaları yeterli olacak.

Mevcut Numaraların Durumu

AFM, AMKA, kimlik ve pasaport numarası gibi mevcut kimliklendirme bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayacak; bunlar yine mevcut olacak ancak günlük işlemlerde bu numaraların hatırlanması gerekmeyecek.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...