Önemli öneri: ‘AFM, AMKA ve TAFTOTİTA’ için tek numara olsun - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Önemli öneri: ‘AFM, AMKA ve TAFTOTİTA’ için tek numara olsun

Önemli öneri: ‘AFM, AMKA ve TAFTOTİTA’ için tek numara olsun

Dijital Yönetim Bakanı Kiryakos Pierrakakis Yunanistan’da vatandaşların kullandığı farklı numaraları tek bir numarada birleştirme fikrini sundu.

Azınlıkça’nın aktardığına göre SKAI televizyon kanalına konuşan Bakan Pierrakakis “Bu başka ülkelerde de uygulanan basit bir fikir. Şu anda AFM (vergi numarası), doğumla birlikte verilen AMKA (sosyal sigorta numarası), kimlik numarası ve daha bir dizi numaraya sahibiz. Vatandaşların sunulan hizmetlerde çile çekmemesi için tüm bunlar tek rakamda birleştirilebilir” dedi.

Bakan açıklamalarının devamında ise “Mesela AMKA’da olduğu gibi vatandaşlara doğumdan itibaren tek bir numara verilebilir ve kişiye özel bu numara bir ömür boyu kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Henüz bu rakamın adının ne olacağı konusunda bir karar almadıklarını belirten Dijital Yönetim Bakanı “AFM olmayacak. Biz burada sadece vergi hizmetlerinde kullanılacak bir numaradan değil, tüm devlet kurum ve hizmetleriyle vatandaşların etkileşiminde kullanılacak bir numaradan bahsediyoruz” şeklinde konuştu.

Kimlik numarasının da bu numarayla değiştirilmeyeceğini açıklayan Pierrakakis, önümüzdeki haftalarda daha detaylı açıklama yapacaklarını kaydetti.

Dijital Yönetim Bakanı Pierrakakis son olarak yeni kimliklerle ilgili ihalenin yıl sonunda açılacağını ve 2021 sonuna kadar vatandaşların yeni kimliklerine kavuşmalarını umut ettiklerini belirti.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.