Yeni Kimlik Kartları İçin Niçin Acele Etmemeniz Gerekiyor: 'Kişisel Numara' Sorunu - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yeni Kimlik Kartları İçin Niçin Acele Etmemeniz Gerekiyor: ‘Kişisel Numara’ Sorunu

Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu, yeni kimlik kartlarının içereceği “kişisel numara” konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Yunanistan‘da yeni kimlik kartı almak için polis şubelerine adeta koşmaya hazırlanan vatandaşlar, bir kez daha düşünmeliler. Vatandaşı Koruma Bakanı Yannis İkonomu’nun SKAI radyosunda yaptığı açıklamalara göre, yeni kimlik kartlarında yer alacak olan “kişisel numara” yüzünden vatandaşlar, Aralık ayından itibaren kimliklerini güncellemek için tekrar polis merkezlerine gitmek zorunda kalacaklar.

Kişisel Numara Nedir?

Yunanistan‘da uygulamaya alınması beklenen “kişisel numara” sayesinde, her vatandaşın vergi (AFM) numarası, AMKA ve diğer verilerini birleştiren benzersiz kişiye özel bir numarası olacak. Bu kişisel numara, Aralık ayından itibaren yasal olarak eklenebilecek. Yeni kimlik kartı alan herkes için kimlik kartındaki bu alanın şu an için boş olacağı ve Aralık ayında yürürlüğe girecek olan kişisel numaranın eklenmesi için vatandaşların Ocak 2024’ten itibaren tekrar polis merkezlerini ziyaret etmeleri gerekeceği belirtildi.

Vatandaşları Neler Bekliyor?

Yannis Ekonomu, “Bu kişisel numara, Yunan vatandaşına bir dizi hizmette devletle olan işlemleri kolaylaştırmaya yardımcı olacak” dedi. Ancak bu numaranın yasal olarak henüz hazır olmadığına ve 26 Eylül’den itibaren yeni kimlik kartlarının verilmeye başlanmış olmasına rağmen, kişisel numaranın Ocak 2024’ten itibaren eklenebileceğine dikkat çekti.

Randevu Sistemi ve Mağduriyet Önlemleri

Kimlik kartlarını yenilemek isteyen vatandaşlar için bir “internet platformu modeli” uygulanacağını da belirten Bakan, “Platforma gireceksiniz, başvurunuzu yapacaksınız, bir bildirim alacaksınız ve belirtilen gün ve saatte en yakın polis karakoluna gidip kimlik kartınızı çıkartabileceksiniz” ifadesini kullandı.


Yeni kimlik kartlarını almayı düşünen Yunanistan vatandaşları, bu “iki aşamalı” süreci göz önünde bulundurarak planlarını yapmalılar. Eğer yeni kimlik kartınızı alırsanız, 2024 yılında tekrar güncellemek için polis merkezine gitmek zorunda kalacağınızı unutmayın.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...