Çiftçiler Yarın Miçotakis Görüşmesinden Çözüm Bekliyor: Aksi Takdirde Eylemleri Tırmandıracaklar - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çiftçiler Yarın Miçotakis Görüşmesinden Çözüm Bekliyor: Aksi Takdirde Eylemleri Tırmandıracaklar

Çiftçiler, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yapacakları yarınki kritik görüşmede tarım sektöründeki sorunlarına çözüm bekliyor. Aksi takdirde eylemleri tırmandıracaklar.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

Çiftçiler 13 Şubat Salı günü Başbakan Kiryakos Miçotakis ile yapacakları hayati önem taşıyan görüşmede çözüm umuyor. Karşılaşılan pek çok zorluğa ve bütçe sınırlılıklarına rağmen, Başbakan Miçotakis’in ekibi iki tarafın ortak bir zemin bulabileceği konusunda iyimser.

KDV İadesi ve Ek Yardımlar: Hükümet, 2024 için tarımsal yağdan alınan KDV’nin kaldırılmasıyla elde edilen 82 milyon evronun çiftçilere geri ödemesini öneriyor. Ayrıca, kötü hava koşullarından zarar gören bölgelere ek destek de gündemde.

Çiftçi Temsilcilerinin Talepleri arasında vergisiz tarımsal taşıt yağı, düşük maliyetli tarımsal elektrik, ve ELGA tarafından kapsanmayan üretim kayıplarına tazminat gibi maddeler bulunuyor.

Eğer talepleri karşılanmazsa, çiftçiler Atina’ya inmekle ve barikatlar kurmakla tehdit ediyor. Larissa Tarım Dernekleri Federasyonu Başkanı, gerektiğinde başkenti sular altında bırakabilecek bir eyleme hazır olduklarını ifade etti.

Dedeağaç Havaalanı İşgali: Öte yandan Batı Trakya’ya gelen Yunanistan Kırsal Kalkınma Bakanı Lefteris Avgenakis ile Evroslu çitfçilerle yapılacak toplantısının iptali, çiftçileri harekete geçirdi. Havaalanında yaşanan gerginlik yaşandı.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...