Çipras: Daha kötü günler bizi bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Daha kötü günler bizi bekliyor

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, parlamentodaki oturumda söz alarak Başbakan Miçotakis ve hükümetini topa tuttu.

Pahalılık konusunda hükümetin, vatandaşın ne yaşadığından habersiz olduğunu belirten SYRIZA lideri, Başbakan’a ithafen ‘Siz konuşmaya başlamadan önce, olup bitenle ilgili kaygı içindeydim. Sizin konuşmanızdan sonra bendeki kaygı, korkuya dönüştü. Bizi karanlık günler bekliyor’ dedi.

Hükümeti başta elektrik kurumu DEİ’nin hissedarlarının çıkarlarını savunmak ve kendilerine ‘kâr barajı’ belirlememekle suçlayan Çipras, öte yandan vatandaşlara ise devlet kasasından ihityaçlarını karşılamaktan aciz destekler verildiğini, böylece şirketlerin kârlarına kâr katmalarının sağlandığını aktardı.

Aşırı kazançların vergilendirilmesi gerektiğini belirten anamuhalefet lideri, hükümetin ise bunu bilinçli olarak yapmadığını belirterek, ‘Ülkedeki pahalılık savaş pahalılığı değil, Miçotakis pahalılığı’ dedi.

Kendilerinin önerisinin akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi’nin indirimi için 1,5 milyar, gıda ürünlerindeki katma değer vergisinde (FPA) indrimi için 950 milyon evroluk bir bütçe olduğunu, ayrıca asgari ücretin de 800 evroya yükseltilmesi olduğunu belirten Çipras, ülkenin bahane arayan değil, sorumluluk sahibi bir iktidara ihtiyacı olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Vergi Beyannamesi İçin Eşlere De Banka Hesabı Zorunluluğu!

Yunanistan Maliye Bakanlığı, bu yıl vergi beyannamesi verecek tüm vatandaşlardan banka hesap numarası (İBAN) bilgisini zorunlu hale getirdi. Bu yeni uygulama, evli çiftleri de kapsıyor.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...