Çipras: Daha kötü günler bizi bekliyor - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Çipras: Daha kötü günler bizi bekliyor

SYRIZA Partisi Genel Başkanı Aleksis Çipras

Yunanistan’da anamuhalefetteki SYRIZA partisi lideri Aleksis Çipras, parlamentodaki oturumda söz alarak Başbakan Miçotakis ve hükümetini topa tuttu.

Pahalılık konusunda hükümetin, vatandaşın ne yaşadığından habersiz olduğunu belirten SYRIZA lideri, Başbakan’a ithafen ‘Siz konuşmaya başlamadan önce, olup bitenle ilgili kaygı içindeydim. Sizin konuşmanızdan sonra bendeki kaygı, korkuya dönüştü. Bizi karanlık günler bekliyor’ dedi.

Hükümeti başta elektrik kurumu DEİ’nin hissedarlarının çıkarlarını savunmak ve kendilerine ‘kâr barajı’ belirlememekle suçlayan Çipras, öte yandan vatandaşlara ise devlet kasasından ihityaçlarını karşılamaktan aciz destekler verildiğini, böylece şirketlerin kârlarına kâr katmalarının sağlandığını aktardı.

Aşırı kazançların vergilendirilmesi gerektiğini belirten anamuhalefet lideri, hükümetin ise bunu bilinçli olarak yapmadığını belirterek, ‘Ülkedeki pahalılık savaş pahalılığı değil, Miçotakis pahalılığı’ dedi.

Kendilerinin önerisinin akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi’nin indirimi için 1,5 milyar, gıda ürünlerindeki katma değer vergisinde (FPA) indrimi için 950 milyon evroluk bir bütçe olduğunu, ayrıca asgari ücretin de 800 evroya yükseltilmesi olduğunu belirten Çipras, ülkenin bahane arayan değil, sorumluluk sahibi bir iktidara ihtiyacı olduğunu ekledi.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Benzin Fiyatları 2 Evroya Yükselişte: Akaryakıtta Gelecek Endişesi

Petrol fiyatlarının 100 doları aşması beklenirken, Yunanistan’da benzin zamları peş peşe geldi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan-Türkiye Sınır Kapılarında Geçişler Duracak! Greve Bağlı Geçiş Kısıtlamaları

Yunanistan’ı Türkiye’ye bağlayan kara sınır kapılarından Kipi ve Kastanies’de, Yunanistan Gümrük Memurları Federasyonu’nun çağrısı üzerine başlatılan grev, iki ülke arasındaki geçişleri doğrudan etkileyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Saatler Değişiyor! Yaz Saati Geldi

Yunanistan, 30 Mart Cumartesi’yi 31 Mart Pazar’a bağlayan gece, yaz saati uygulamasına geçiş yapmaya hazırlanıyor.
Devamını oku...