Alman basını: Dedeağaç Limanı Rus oligarkın eline geçebilir - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Alman basını: Dedeağaç Limanı Rus oligarkın eline geçebilir

Alman Handelsblatt gazetesi, ABD’lilerin, Batı Trakya’nın Dedeağaç (Alexandroupoli) Limanı’nın Yunan asıllı Rus işadamı İvan Savvidis’in eline geçeceğinden korktuğunu yazdı.

Makalede, Dedeağaç Limanı’nın yüzde 67’lik hissesinin elden çıkarılmasına karar verldiği ve alıcı adayları arasında Selanik Limanı Şirketi’nin de bulunduğuna atıfta bulunuyor.

Selanik Limanı Şirketi’nin ise yaklaşık yüzde 72’si, Alman gazetesinin ‘Putin’e yakın bir Rus oligark’ olarak tanımladığı İvan Savvidis’in sahibi olduğu Belterra Investments’e ait.

ABD için Dedeağaç Limanı’nın, stratejik öneme sahip olduğunu kaydeden Handelsblatt, ‘ABD’nin liman için hâlâ büyük planları var. ABD’nin Yunanistan Büyükelçisi Goeffrey Pyatt, son yıllarda hiçbir taşra şehrini Dedeağaç kadar sık ziyaret etmedi’ ifadelerini kullanıyor.

Gazete, bu sebeple ABD’lilerin Liman hisselerini İvan Savvidis’in şirketinin satın almasına iyi gözle bakmadıklarını ekliyor.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Deprem Hazırlıkları Gözden Geçirildi: Büyük Bir Depreme Hazır Mıyız?

Doğu Makedonya Trakya Sivil Koruma Bölgesel Operasyonel Koordinasyon Kurulu (PESOPP), 27 Eylül Cuma günü Batı Trakya’da Rodop Eski Valilik Binası’ndaki “Yorgos Pavlidis” konferans salonunda önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündemi, bölgedeki olası depremler ve bu depremlerin sonuçlarıyla nasıl başa çıkılabileceği oldu.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya'da Devasa Balkabağı Yetiştirildi: Tam 240 Kilo!

Batı Trakya’nın Orestiada (Kumçiftlik) bölgesinde 240 kilogram ağırlığında balkabağı yetiştirildi ve bu olay, hem yerel halk arasında hem de tarım dünyasında büyük bir ilgi uyandırdı.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dedeağaç’ta Motosiklet Kazasında Genç Asker Hayatını Kaybetti

Dedeağaç’ta dün meydana gelen motosiklet kazasında, henüz 21 yaşındaki genç bir asker yaşamını yitirdi.
Devamını oku...