Soğuk Hava ve Kar Yağışı Uyarısı - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Soğuk Hava ve Kar Yağışı Uyarısı

Yunanistan, meteoroloji uzmanlarının sert soğuklar ve kar yağışı uyarılarıyla yeni bir kötü hava dalgasının etkisi altına girmeye hazırlanıyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

Batı Trakya başta olmak üzere, ülkenin birçok bölgesinde kar yağışının görülmesi ve tam don olaylarının yaşanması bekleniyor. Kuzeybatı anakarayı etkilemesi öngörülen bu soğuk hava dalgasının, denizlerde de sert rüzgarlarla kendini göstermesi öngörülüyor.

Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki 24 saat içinde ülkeyi etkileyecek olan soğuk hava dalgasının yanı sıra, Pazar gününden itibaren başlayacak ve Pazartesi ile Salı günleri zirveye ulaşacak kuvvetli hava olaylarına dikkat çekiyorlar. Klearchos Marousakis, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda, Ocak ayının son günlerinde yaşanacak yoğun kar yağışının, kışın şiddetini bir kez daha hatırlatacağını ifade ediyor.

Attika vilayetinde, özellikle dağlık ve yarı dağlık bölgelerde ve kuzey kesimlerde yer alan daha düşük rakımlı bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Marousakis’e göre, bu kar yağışının kuzeyden gelmesi ve Ege Denizi üzerinden nem alarak etkili olması bekleniyor. Soğuk havanın, Pindos sıradağlarının bir engel görevi göreceği batı ve kuzey kesimlerde kuru kalacağı, ancak doğuda Ege Denizi’nin etkisiyle soğuk havanın su buharı ile zenginleşerek yağışlara yol açacağı tahmin ediliyor.

Pindos sıradağlarından itibaren güneyde ve doğuda yer alan bölgelerde, 7 ila 8 Beaufort gücünde kuvvetli kuzeydoğu rüzgarlarının etkisiyle, sert soğuklar ve kar ya da karla karışık yağmur görülebilir. Batı Trakya’da da kar yağışı ve tam don olayları yaşanması muhtemel. Attika’da ise özellikle akşam ve sabah saatlerinde lokal kar yağışları gözlemlenebilir.

George Tsatrafyllias, 28 Ocak Pazar gününden itibaren ülkenin doğusunu etkileyecek kar yağışının, sıcaklıkta 10 ila 12 derecelik düşüşe, Ege Denizi’ndeki fırtınalı kuzey rüzgarlarına ve dağlık bölgelerde yoğun kar yağışlarına yol açacağını belirtiyor.

EMY Direktörü Thodoris Kolydas ise, önümüzdeki günlerde ülkeyi iki aşamada etkileyecek yeni bir kötü hava dalgasına dikkat çekiyor. Kolydas’a göre, ilk hava salgını Pazar günü, ikincisi ise Salı günü gerçekleşecek ve bu hava olaylarının Teselya, Eğriboz, Sporades, Boeotia, Fthiotida, Attika, kuzeydoğu Mora ve Girit’i etkilemesi bekleniyor.

Bu kötü hava koşulları, özellikle Attika bölgesinde Dionysos, Nea Penteli, Varnavas, Vilia gibi bölgelerde önemli kar yağışlarına neden olabilir. Sakis Arnaoutoglou’nun belirttiğine göre, önümüzdeki Pazartesi ve Salı günleri Attika’da önemli kar yağışı olasılığı bulunuyor.

Tahmini okuma süresi 3 dakika

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.
İlgili Haberler
Yunanistan Batı Trakya Haber

Dünyanın En Kısa 5 Uçuşu: Aralarında Yunanistan Var

En kısa uçuşlar arasında yer alan Yunanistan’daki Karpathos ile Kasos arasındaki uçuş, Ege’nin turkuaz suları üzerinden geçerek sizi büyüleyecek.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Avrupa Parlamentosu Seçimleri Yaklaşırken Anket Sonuçları Yayınlandı

Yunanistan’da Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesinde yapılan kamuoyu araştırmaları, siyasi partiler arasındaki rekabetin son durumunu gözler önüne serdi.
Devamını oku...
Yunanistan Batı Trakya Haber

Yunanistan'da Emekli Maaşları ve Yardım Ödemeleri Yarına Kadar Tamamlanıyor

Yunanistan’da Paskalya öncesi emekli vatandaşların ve yardım hak sahiplerinin gözü kulağı, 26 Nisan Cuma gününe kadar gerçekleştirilecek emekli maaşları ve yardım ödemelerinde.
Devamını oku...