Batı Trakya'da Arıcılar Sokaklara Çıkıyor: Eylem Düzenleyecekler - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Batı Trakya’da Arıcılar Sokaklara Çıkıyor: Eylem Düzenleyecekler

Batı Trakya ve çevre bölgedeki arıcılar, sektörün karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekmek ve çözüm önerileri sunmak üzere kolları sıvadı.

Tahmini okuma süresi 2 dakika

İskeçe Arıcılar Birliği‘nin öncülüğünde gerçekleşecek olan bu büyük buluşma, 1 Şubat Perşembe günü Gümülcine’de yapılacak olan protesto gösterisiyle zirveye ulaşacak.

Arıcılar, Farsala’daki meslektaşlarının sektörle ilgili taleplerle başlattığı hareketi destekleyerek, 20/1 tarihinde Larissa’da OMSE ve ülke çapındaki dernek temsilcileriyle önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının bir sonucu olarak, AGROTICA fuarının açılış günü olan 1 Şubat’ta OMSE başkanı tarafından sektör talepleri sunulacak.

İskeçe Arıcılık Birliği, Drama, Kavala, Taşoz, Evros ve İskeçe bölgelerinden arıcıların katılımıyla Eyalet Başkanlığı binasının bulunduğu Gümülcine‘de eylem başlatma kararı aldı. Protesto eylemi 1 Şubat günü sabah saat 11:00’de gerçekleşecek. Birliğin çağrısı, sektörün sorunlarını taşıma ve arıcıların sesini sorumlu bir şekilde duyurma zamanının geldiğini vurguluyor.

Arıcılar Birliği, sorunların çözümüne yardımcı olabilmek için tüm meslektaşlarına bilgi aktarmanın ve birliğin oluşumuna katkıda bulunmanın herkesin sorumluluğu olduğunu belirtiyor. Araçların Gümülcine’ye hareketi ile ilgili zaman ve diğer detaylar, SEVATH tarafından yapılacak olan duyuruyla paylaşılacak.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.